Ο πετροπόλεμος στον Μύτικα, από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη (Τάκη) Ζέρβα.

Το πεδίο της «μάχης» του πετροπολέμου όπως ήταν τον Χειμώνα. Το Καλοκαίρι ξεραινόταν. Η λίμνη δίπλα στο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου Μύτικα, που τώρα στεγάζει το Πνευματικό Κέντρο Μύτικα. Η φωτογραφία χρονολογείται δεκαετία του ’60 και βρίσκεται στην έκθεση παλαιών φωτογραφιών του Πνευματικού Κέντρου Μύτικα.
ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Εκτός από τις φωτογραφίες από το αρχείο του αείμνηστου Μυτικιώτη Στρατηγού Δημήτρη (Τάκη) Ζέρβα, ο γιος του κ. Σπύρος Ζέρβας μας έστειλε και μας εμπιστεύτηκε κείμενα από το αρχείο του Στρατηγού (τον ευχαριστούμε θερμά), που αναφέρονται στο χωριό μας τον Μύτικα, ώστε να τα παρουσιάσουμε μέσα από το Blog μας και να γίνουν γνωστά στους Μυτικώτες, ως μέρος της ιστορίας του χωριού μας.
Τα κείμενα είναι πολύ περιγραφικά, με πολύ ζωντανή εξιστόρηση, με γλώσσα λιτή και δείχνουν καθαρά την αγάπη που έτρεφε ο αείμνηστος Στρατηγός για τον Μύτικα.
Ακολουθούν οι όμορφες περιγραφές, γραμμένες από το χέρι του Στρατηγού:
*(Αρχείο Μυτικιώτη Στρατηγού Τάκη Ζέρβα).
Περιστατικά χαρακτηριστικά του πετροπολέμου.

1ο περιστατικό:
Ένα απόγευμα που ο πετροπόλεμος φούντωσε και το στρατόπεδο του κάτω Μύτικα ήταν ισχνό, γιατί έλλειπε ο Νίκος Θεοδωράκης, ο Τάσος ο Βασιλάκης και ο Αλέξης ο Γαρίδας, η υποχώρηση του από την επίθεση του κεντρικού – πάνω Μύτικα, δεν ανακόπηκε ούτε στα σπίτια των Αθήνη, Χατζάρα, Παβέλη, Κατσαούνη, Χάνδρα, αλλά συνεχίσθηκε και στους χώρους του σπιτιού του Καραβιά (Γώγου), του Κολοτσίτση (Μαρούλη) και πέρα από του Βασιλάκη, φθάνοντας μέχρι τα αμπέλια.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..

Άρθρο από:ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS