Ξεκινούν οι αιτήσεις για ενίσχυση των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων με 4,1 εκατ. ευρώ


Από την Παρασκευή 17/3 ξεκινούν οι αιτήσεις για την ενίσχυση των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων έτους 2021, με 4,1 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, εκδόθηκε η 2η Πρόσκληση του Μέτρου 22 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη σε γεωργούς και ΜΜΕ που πλήττονται ιδιαίτερα από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, συνολικής δημόσιας δαπάνης 4,1 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της νέας πρόσκλησης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι νεοεισερχόμενοι κτηνοτρόφοι ΕΑΕ έτους 2021 των κλάδων αιγο-προβατοτροφίας και βοοτροφίας να υποβάλλουν αίτηση στήριξης-πληρωμής.

Η υποβολή των αιτήσεων στήριξης-πληρωμής πραγματοποιείται το διάστημα από 17-03-2023 έως 23-03-2023.

Οι υποψήφιοι δικαιούχοι, προκειμένου να ενταχθούν στο μέτρο, υποβάλλουν προς την ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ, αποκλειστικά ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) που υποστηρίζει την υλοποίηση του Μέτρου.

Η εγγραφή στο εν λόγω σύστημα και η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στον ιστότοπο eae.opekepe.gov.gr.

Επισημαίνεται ότι μέσα και από τις δύο προσκλήσεις του μέτρου 22 διατέθηκαν συνολικά για τη στήριξη της κτηνοτροφίας πόροι της τάξης των 98,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το ΥΠΑΑΤ.dikaiologitika.gr/



0Shares

Το άρθρο Ξεκινούν οι αιτήσεις για ενίσχυση των νεοεισερχόμενων κτηνοτρόφων με 4,1 εκατ. ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.