Ξεκινά ο Έλεγχος Παράνομων Παροχών Ύδρευσης, στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας

Από την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας ξεκινά έναν αυστηρό έλεγχο των παροχών ύδρευσης για την ανίχνευση παράνομων συνδέσεων. Η διαπαραταξιακή επιτροπή ύδρευσης, η οποία συγκροτήθηκε με την απόφαση υπ’ αριθμ. 84/2024 του Δημοτικού Συμβουλίου, θα αναλάβει το έργο αυτό, στοχεύοντας στην προστασία του υδάτινου δικτύου του δήμου από παράνομες ενέργειες που επιβαρύνουν το σύστημα και στερούν πολύτιμους πόρους από τους νόμιμους χρήστες.

Η επιτροπή, με την υποστήριξη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και των εξειδικευμένων υδραυλικών, θα διεξάγει λεπτομερείς ελέγχους σε όλο το δίκτυο ύδρευσης. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αναζήτηση παράνομων παροχών, οι οποίες επιβαρύνουν το δίκτυο και μειώνουν την αποτελεσματικότητα της παροχής νερού στους κατοίκους του δήμου. Όσες παράνομες συνδέσεις εντοπιστούν θα διακοπούν άμεσα, και οι υπεύθυνοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας να διασφαλίσει την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ύδρευση είναι ένα κρίσιμο αγαθό και η διατήρησή της απαιτεί συνεχή έλεγχο και αυστηρή εφαρμογή των κανονισμών.

Οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε περιοχές όπου υπάρχουν υπόνοιες για παράνομες συνδέσεις, αλλά και σε τυχαίους ελέγχους σε όλο τον δήμο για να διασφαλιστεί ότι όλοι οι πολίτες συμμορφώνονται με τις κανονιστικές διατάξεις. Ο δήμος προτρέπει όλους τους κατοίκους να συνεργαστούν με τις αρχές και να αναφέρουν οποιεσδήποτε ύποπτες δραστηριότητες σχετίζονται με την παράνομη χρήση νερού.

Οι επιπτώσεις της παράνομης υδροληψίας είναι σοβαρές. Οδηγούν σε σημαντικές απώλειες νερού και μειώνουν την πίεση και την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους νόμιμους χρήστες. Επίσης, η παράνομη χρήση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στις υποδομές του δικτύου, δημιουργώντας επιπλέον κόστη για την αποκατάσταση και συντήρηση.

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του Δήμου:

https://www.facebook.com/share/p/eKpfXxPD3fWWYebM

Το άρθρο Ξεκινά ο Έλεγχος Παράνομων Παροχών Ύδρευσης, στον Δήμο Ακτίου-Βόνιτσας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.