Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Κατούνας (Βιολογικός )

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Κατούνας (Βιολογικός ).Ο προϋπολογισμός – μελέτη του έργου ανέρχεται στο ποσό των 4.931.000,00 € .

Πρόκειται για μια μελέτη που ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Μεδεώνος και δυστυχώς η μετέπειτα δημοτική αρχή το 2011 δεν κατόρθωσε να το δημοπρατήσει .Εμείς σαν νέα δημοτική αρχή τότε , τον Σεπτέμβριο του 2014, ασχοληθήκαμε με την περιβαλλοντική μελέτη που αφορούσε το έργο, καθώς και με την εύρεση των πηγών χρηματοδότησης.

✅Η απόφαση ένταξης του έργου από το Υπουργείο Εσωτερικών έγινε τον Ιούνιο του 2019.

✅Δημοπράτησή του τον Νοέμβριο του 2020.

✅Η υπογραφή της σύμβασης τον Ιούλιο του 2021.

✅Μέσα στο 2022 ξεκινάει η δημοπράτηση του εργοστασίου του Βιολογικού Καθαρισμού προϋπολογισμού μελέτης-έργου 3.010.315€.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι μελέτες και οι χρηματοδοτήσεις ήρθαν σε εποχές δύσκολες τόσο για τον Δήμο μας όσο και για την ίδια την Χώρα, λόγω τόσο της οικονομικής, όσο και της υγειονομικής κρίσης που όλοι βιώσαμε και βιώνουμε .Αποδεικνύουμε άλλη μια φορά πως η εμπειρία μας και η αποφασιστικότητά μας οδηγούν τον δήμο μας μπροστά και καταφέρνουμε να ξεπερνάμε όλα τα εμπόδια που μας παρουσιάζονται.

Πρόκειται για ακόμα ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα ζωής τον συμπολιτών μας. Μιλάμε με πράξεις και όχι λόγια….

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας.

Το άρθρο Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Κατούνας (Βιολογικός ) εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.