Ν. Παπαναστάσης: Το ΚΚΕ καταθέτει τη μομφή του από τους αγώνες, τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα μια άσφαιρη ανταλλαγή πυρών με αφορμή την υπόθεση των παρακολουθήσεων, τόνισε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στη συζήτηση στη Βουλή……


Όπως σημείωσε, η αντιπαράθεση συνεχίζεται μεταξύ των αστικών κομμάτων, χωρίς όμως η συζήτηση να ακουμπά την ουσία της υπόθεσης, που είναι το σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων. Κι αυτό γιατί αποτελεί ένα ακόμα κοινό έργο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που το έχουν συνδιαμορφώσει και το έχουν ψηφίσει τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Άλλωστε, ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι τα παραπάνω κόμματα, ως κυβέρνηση το καθένα, έχουν επιδείξει αύξηση των επισυνδέσεων, γι’ αυτό δεν βγάζουν τσιμουδιά για τις ευθύνες τους για το θεσμικό πλαίσιο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν αναφέρονται στις παρακολουθήσεις σε βάρος του ΚΚΕ, επιδεικνύοντας αλά καρτ δημοκρατικές ευαισθησίες.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι τα αστικά κόμματα δεν μπορούν να εξαπατούν άλλο τον λαό, καθώς έχει αποδειχθεί η στρατηγική τους σύμπλευση στην ταξική πολιτική σε βάρος των λαϊκών αναγκών, η ταύτισή τους στην εμπλοκή της χώρας στα επικίνδυνα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια.
Το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε, καταθέτει τη μομφή του προς την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα στους αγώνες, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα Πανεπιστήμια, όπως στη ΛΑΡΚΟ, στη «Μαλαματίνα», στα νοσοκομεία.