Ν.ΔΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ!

Ο αξέχαστος ηθοποιός έχασε τον επίπονο αγώνα ζωής που έδινε με ύπουλη ασθένεια που τον χτύπησε πολύ βαριά. Ξεψύχησε σε ηλικία 68 ετών το Σάββατο στις 10.00 το πρωί, τον Μάρτιο του 2012, στην Ογκολογική Κλινική Χανίων όπου νοσηλευόταν. Ολα ξεκίνησαν – τότε-πριν από έξι μήνες, όταν ο Νίκος Δαδινόπουλος εισήχθη στο νοσοκομείο για μια πολύ λεπτή και σοβαρή επέμβαση.

Ο αξέχαστος πρωταγωνιστής είχε μιλήσει  για την κατάσταση της υγείας του: «Θα μπω στο χειρουργείο για να αφαιρεθεί ένα λίπωμα που βρίσκεται μεταξύ δύο σπονδύλων και πιέζει τους νευρώνες με αποτέλεσμα να δημιουργεί ένα είδος παράλυσης στα άκρα. Μετά την επέμβαση θα αποφορτιστεί το σημείο και θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση».

Λίγο πριν μπει στο χειρουργείο οι φίλοι του στο Facebook είχαν ανταποκριθεί στην έκκλησή του για αίμα δίνοντας δεκάδες φιάλες, γεγονός που του είχε προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση.

Η επέμβαση έγινε με επιτυχία και ο ηθοποιός επέστρεψε στο σπίτι του για να αναρρώσει. Ωστόσο, η κατάσταση της υγείας του δεν σταθεροποιήθηκε, όπως αναμενόταν, και αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα. Στην απόγνωσή του στήριξε όλες τις ελπίδες στη συμβουλή ειδικού ο οποίος τον προέτρεψε να κάνει εισαγωγή στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής και Ανοιχτής Νοσηλείας «Ολύμπιον» στο Ακρωτήρι Χανίων, όπως είχε αποκαλύψει  ο αδελφός του, ο γνωστός εισαγγελέας Δημήτρης Δαδινόπουλος.

Σε επικοινωνία  με τον Νίκο Δαδινόπουλο τότε στο Κέντρο Αποκατάστασης είχε αναφέρει: «Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη του. Είμαι καλύτερα, αλλά πρέπει να περάσει ένα διάστημα για να συνέλθω».

Δυστυχώς, όμως, ο Νίκος Δαδινόπουλος δεν τα κατάφερε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη. Η κηδεία του θα γίνει στο νεκροταφείο του Βύρωνα. Ο Νίκος Δαδινόπουλος πριν από  χρόνια είχε χάσει τον αδελφό του Θάνο, ηθοποιό του Εθνικού Θεάτρου, που έφυγε από τη ζωή μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Από το «Λούνα Παρκ» στη «Ζωή της άλλης»

O Νίκος Δαδινόπουλος θεωρείται ένας από τους πιο γοητευτικούς ζεν πρεμιέ που πέρασαν ποτέ από το θέατρο, τον κινηματογράφο και την ελληνική τηλεόραση. Ηταν παντρεμένος με την συνάδελφό του Μαίρη Ευαγγέλου και είχαν αποκτήσει έναν γιο, τον Αλκη, ο οποίος είναι σκηνοθέτης. Το ειδύλλιό τους, που κατέληξε γρήγορα στα σκαλιά της εκκλησίας, ξεκίνησε στα γυρίσματα της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Λούνα Παρκ», όπως θυμούνται οι παλιότεροι.

Ο Νίκος Δαδινόπουλος γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1944 και όταν τον ρωτούσαν τι ήθελε να γίνει όταν μεγαλώσει, έλεγε «ηθοποιός». Η τύχη τον ευνόησε και συνεργάστηκε με πολλά από τα ιερά τέρατα του θεάτρου.

«Νιώθω πολύ τυχερός που βρέθηκα δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς, όπως ο Αυλωνίτης και ο Παπαγιαννόπουλος. Με έβαλαν τόσο βαθιά στο δικό τους συναίσθημα. Οι σπουδαίοι ηθοποιοί είναι σπουδαίοι σε όλους τους ρόλους» είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του.

Επαιξε, μεταξύ άλλων, στις ταινίες «Η έβδομη μέρα της δημιουργίας», «Κατηγορώ τη ζωή», «Ο κυρ-Γιώργης εκπαιδεύεται», «Εραστές της ζωής», «Η αμαρτία της ομορφιάς», «Σε έχω απόψε ανάγκη πολύ», «Η αριστοκράτισσα και ο αλήτης», «Η σκλάβα», «Η αρχόντισσα του λιμανιού», «Κοντά σου γνώρισα την αγάπη», «Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου» και πολλές άλλες.

louna-park

Στην τηλεόραση είχε συμμετάσχει στις σειρές «Για την Αννα» και «Καλημέρα ζωή». Από τους πρωταγωνιστές της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς « Λούνα Παρκ» ξεχώρισε ως ένας από τους ωραίους της οθόνης, που είχε και πολύ καλή φωνή, όπως τον έχουμε ακούσει να τραγουδά σε πολλές παλιές ταινίες. Τελευταία του τηλεοπτική εμφάνιση ήταν στην επιτυχημένη σειρά του Μεγάλου καναλιού «H ζωή της άλλης» , όπου υποδύθηκε τον σύζυγο της Κάτιας Δανδουλάκη.

«Είπα αμέσως “ναι” στην πρόταση επειδή έπαιζε η Κάτια. Είναι ξεχωριστός άνθρωπος, έχει ήθος, ποιότητα και σοβαρότητα. Δεν συζήτησα καν το οικονομικό», είχε σχολιάσει ο Νίκος Δαδινόπουλος όταν του έγινε η πρόταση.

Τα τελευταία χρόνια είχε συνεργαστεί με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης στις παραστάσεις των έργων «Δον Καμίλο», «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Οι γάμοι του Φίγκαρο», και είχε μείνει μεγάλο διάστημα στο νησί.

Συγκλονισμένος ο Κώστας Βουτσάς

Μεγάλη συγκίνηση είχε προκαλέσει στον καλλιτεχνικό χώρο ο θάνατος του Νίκου Δαδινόπουλου.

Ο καλός του φίλος Κώστας Βουτσάς έπαθε σοκ και έβαλε τα κλάματα on camera, όταν πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου του. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Τι να πω για τον Δαδινόπουλο… Ηταν πολύ φίλος μου. Κακή είδηση. Δεν σηκώνω ξανά το τηλέφωνο. Δεν γίνεται…» ψέλλισε ο σπουδαίος μας κωμικός.

Ο Κώστας Κρομμύδας από τη νεότερη γενιά των ηθοποιών, που συνεργάστηκε μαζί του στη «Ζωή της άλλης», λέει πως τον θυμόταν από τα γυρίσματα: «Ηταν ένα πολύ καλός επαγγελματίας. Σαν χαρακτήρας, δηλαδή, δεν άκουσα το παραμικρό από όλο τον κόσμο. Ξέρετε, εμείς που συζητάμε, ήταν πραγματικά κύριος, πολύ σωστός και πολύ εντάξει. Βοηθούσε πολύ τα νέα παιδιά. Στα γυρίσματα φαινόταν μια χαρά. Ετσι, πολύ ζωντανός ήταν πάντα, με πολλή όρεξη και πολύ χαρούμενος, κι έκανε και τα αστειάκια του».

Με πολλή λύπη αποχαιρετά τον Νίκο Δαδινόπουλο η Νέλλη Γκίνη: «Ο Νίκος Δαδινόπουλος… ένας καλός συνάδελφος και καλός φίλος… Δεν θα ξεχάσω ποτέ πόσο ανθρώπινα μου είχε φερθεί όταν πριν χρόνια έχασα τον αγαπημένο μου πατέρα. Τότε δουλεύαμε μαζί. Μου είχε φερθεί τόσο ανθρώπινα, τόσο τρυφερά… Προσπάθησε να με βοηθήσει με χίλιους τρόπους, να απαλύνει τον πόνο που ένιωθα… Τόσοι πολλοί σε τόσο σύντομο διάστημα έφυγαν από κοντά μας… Ετσι απλά έφυγαν… Καλό ταξίδι, φίλε μου! Θα σε θυμάμαι και δεν θα ξεχάσω πόσο καλός συνάδελφος και φίλος υπήρξες… Καλό σου ταξίδι».

Από ρεπορτάζ στις 12 Μαρτίου 2012makeleio.gr/

Το άρθρο Ν.ΔΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ,Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.