Νίκος Νταής: Βιοϊατρικός εξοπλισμός Κ.Υ. Μύτικα και απειλητική επέκταση ιχθυοκαλλιεργειών στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Α. Κ.Υ ΜΥΤΙΚΑ. 

Ο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ.

Υπ’ όψη των:
1) 6ης ΥΠΕ
2) Βουλευτών Αιτ/νίας και Λευκάδας
3) Δημάρχων Δ. Ξηρομέρου και Λευκάδας

Β. ΟΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ (HANNIBAL ANTE PORTAS). Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ!! ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ!

Του Νίκου Θωμά Νταή.
σ. Συμβολαιογράφου.


Α. Στην ‘’Θεσπρωτική’’ ημερήσια Εφημερίδα της Ηγουμενίτσας, τόπο καταγωγής μου, διάβασα και πληροφορήθηκα ότι ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Ιωάννης Καρβέλης, αποφάσισε τη χρηματοδότηση ύψους 140.000 € για την αντικατάσταση των 10 μηχανημάτων τεχνητού νεφρού στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών Θεσπρωτίας.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Καρβέλης στον βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα στη συνάντησή τους.

Οι δικοί μας βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας 8, πλείωνες του ενός που εκλέγει ο νομός Θεσπρωτίας και οι δύο Δήμαρχοι Δήμου Ξηρομέρου και Δήμου Λευκάδας, τι κάνουν για τον βιοϊατρικό εξοπλισμό του Κέντρο Υγείας Μύτικα! Όλος ο κόσμος των πέντε Κοινοτήτων της Αλυζίας και των τριών Κοινοτήτων των νησιών μας Καλάμου και Καστού διαμαρτύρεται, για την πλήρη αδιαφορία σας να εφοδιαστεί και εξοπλιστεί με βιοϊατρικό εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας Μύτικα.

Με πόνο ψυχής όσο υπάρχω και ζω στον Μύτικα, δεν σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για αυτό τον μοναδικό φρουρό που προστατεύει την υγεία των κατοίκων, της εγκαταλειμμένης αυτής περιοχής μας με τα συνεχή δημοσιεύματά μου και προσωπικές επαφές μου, κατάφερα με τον φίλο πατριώτη μου Αλέκο Παπαδόπουλο, όταν υπουργός Υγείας και Πρόνοιας, την αναβάθμιση του από αγροτικό ιατρεία σε Κέντρο Υγείας. Συνέχιζα να συνεχίζω να διαμαρτύρομαι για την αδράνεια των αρμοδίων αρχών, που δεν πιέζουν την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας για τον βιοϊατρικό εξοπλισμό του. Δεν διαθέτει ακτινολογικό μηχάνημα, ούτε μικροβιολογικό, υπέρηχο κ.λπ ιατρικά όργανα, αλλά και ιατρούς, νοσηλευτικό κ.λπ προσωπικό. Διαθέτει ασθενοφόρο, δωρεά του σεβαστού και αείμνηστου φίλου μου Νικολάου Χιώνη, μεγαλοεπιχειρηματία, που όσο ζω θα τον μνημονεύω! Γιατί μετά τον θάνατό του, στη μνήμη του η οικογένειά του δώρισε ασθενοφόρο, όταν τους ενημέρωσα ότι πάλιωσε το πρώτο, σώζοντας ανθρώπινες ζωές! Αιωνία η μνήμη του!

Μετά τον θάνατο του, στην επικοινωνία που είχα με τον γιο του τον κ. Ντένη, όταν του ανέφερα ότι πάλιωσε το ασθενοφόρο, ανταποκρίθηκε αμέσως και μας δώρισε και αυτό που υπάρχει και σήμερα, με εισαγωγή απευθείας από τη Γερμανία στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το παρέλαβαν η σύζυγός μου Βασιλική Νταή, με τον αείμνηστο Κοινοτικό Σύμβουλο επί Δημαρχίας Πυθαγόρα Σαμαρά Θεόδωρο Τσάκαλη και τον τότε οδηγό του ασθενοφόρου Μύτικα Χαράλαμπο Λιβιτσάνη.

Ασθενοφόρο λοιπόν έχουμε, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ!!!, αλλά από δωρεά ενός μεγαλόψυχου ιδιώτη! Οδηγούς ασθενοφόρου δε διαθέτει το Κέντρο Υγείας. Προβλέπονται 24 νομοθετημένες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, ακόμα και οδοντίατρο και έξι θέσεις οδηγών ασθενοφόρου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ!

ΥΜΕΙΣ λοιπόν εκπρόσωποι του Λαού, ΟΦΕΙΛΕΤΕ να μας την επιδείξετε! ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ!

«Αρχή άνδρα δείκνυσει» έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και να έχετε υπόψη σας το αρχαίο ρητό του Αγάθωνα: «τον Άρχοντα τριών δει μεμήσθαι: ΠΡΩΤΟΝ μεν ότι ανθρώπων Άρχει, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι κατά Νόμους Άρχει, ΤΡΙΤΟΝ ότι ουκ αεί ΑΡΞΕΙ!»

Ανθρώπων ΑΡΧΕΤΕ και για αυτούς πρέπει να ενδιαφέρεστε και κατά πρώτον για την περιφρούρηση της υγείας τους!

Δεν σας συγκινεί εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας Μύτικα!

Δεν σας θλίβει πόσο δύσκολο είναι να μεταβούν γέροντες και ανήμποροι συνάνθρωποι μας Καστιώτες, Καλαμισάνοι, Αρχοντοχωρίτες και λοιποί κάτοικοι όλων των Κοινοτήτων της περιοχής μας, να κάνουν μία ακτινογραφία, μικροβιολογική εξέταση, υπέρηχο κ.λπ εξετάσεις στη Λευκάδα, Αγρίνιο, Μεσολόγγι κ.λπ!

Απογοητεύετε τον κόσμο που σας εξέλεξε στα αξιώματα που κατέχετε!

«Αρχή τον άνδρα δείκνυσει» και στην περίπτωση του βιοϊατρικού εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας Μύτικα, βαθμολογήσθε με μηδέν! Σας τα γράφω χωρίς φόβο και χωρίς πάθος!

Β. Στη συγκέντρωση του κόσμου για την διαμαρτυρία τους για το πασίγνωστο πρόβλημα της επέκτασης των ιχθυοκαλλιεργειών, στην παράκτια ζώνη Αστακού – Μύτικα, λάμψατε με την απουσία σας αξιότιμοι κύριε Βουλευτές! Αντιλαλούν τα Ακαρνανικά βουνά από τις ηχηρές διαμαρτυρίες εναντίον των ιχθυοκαλλιεργειών και για την απουσία σας, του συγκεντρωμένου πλήθους των κατοίκων της περιοχής μας! Λάμψατε με την απουσία σας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι κάτοικοι στην υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Πάτρα. Παρέστει μόνο ο Μυτικιώτης Βουλευτής του ΚΚΕ κ. Νίκος Παπαναστάσης, ο οποίος κατέθεσε και ερώτηση προς τους αρμοδίους Υπουργούς, ενώνοντας την διαμαρτυρία του με την διαμαρτυρία των συμπολιτών του!

Τελειώνω το άρθρο μου με το φλέγον πρόβλημα του Κέντρου Υγείας Μύτικα.

ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

Από την πλημμελή λειτουργία του, δεν κινδυνεύει μόνο η υγεία των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά ΠΛΗΤΕΤΕ και ο τουρισμός, που δίνει ζωή στην τοπική οικονομία και κρατάει ζωντανά τα τοπικά επαγγέλματα!

Οι 300 Βουλευτές να γίνουν 150 και οι οικονομικοί πόροι που θα προκύψουν, να διατεθούν για την υγεία του κόσμου! Σε αναλογία πληθυσμού έχουμε περισσότερους από άλλα ευπορότερα Κράτη! (Έχω δημοσιεύσει στο παρελθόν σχετικό άρθρο για το θέμα αυτό).

Μην αδιαφορείτε για την περιφρούρηση της υγείας των συμπολιτών σας! Το Κέντρο Υγείας Μύτικα είναι γυμνό! «Ο Βασιλιάς είναι γυμνός».

«Αιδώς Αργείοι»! Και μην εφησυχάζεται διότι «Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πάθ’ ορά».

Νίκος Θωμά Νταής
σ. Συμβολαιογράφος
Επίτιμο Μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Ιταλικού Τύπου
FEDERAZIONE NAZIONALE STAMPA ITALIANA (FNSI)