Μπλόκο στις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία βάζει το Ευρωκοινοβούλιο


      Με μια τροπολογία που πρότεινε το Λαϊκό Κόμμα της Ευρώπης (η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα των κεντροδεξιών κομμάτων των Ευρωπαϊκών χωρών) χθες τα μεσάνυχτα και στη διάρκεια συζήτησης σχετικής Έκθεσης Συστάσεων για τα Δυτικά Βαλκάνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται να σκληραίνει τη στάση του έναντι της Αλβανίας.
Η στάση αυτή των Ευρωβουλευτών χωρίς καμιά διάκριση ταυτότητας ή των κοινοβουλευτικών κομμάτων που ανήκουν, θα πρέπει να ερμηνευτεί με τη διαχρονική αδιαφορία της Αλβανικής Κυβέρνησης ώστε να συμπληρώσει τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί απ’ την ΕΕ ώστε να ανοίξουν οι διαπραγματεύσεις ένταξης. Το περασμένο Μάρτιο το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατόπιν σχετικών πρωτοβουλιών της Ελλάδας και της Κροατικής Προεδρίας έδωσε το πράσινο φως σε Τίρανα και Σκόπια για έναρξη των διακυβερνητικών συναντήσεων εξέτασης των κεφαλαίων ένταξης.
Πλην όμως για την Αλβανία είχαν τεθεί οι γνωστοί πλέον 15 όροι – προϋποθεσεις.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε μια μη συνηθισμένη γι αυτό πρακτική, δεδομένου ότι σε ανάλογα ζητήματα είναι πιο διαλλακτικό και φιλελεύθερο απ’ τα εκτελεστικά όργανα της Ένωσης και απ’ τις κυβερνήσεις των κρατών, φαίνεται να αναβάλει επ’ αόριστον την έναρξη συζητήσεων με την Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews