“Μια λέξη και όλα σώζονται… Μια λέξη και όλα χάνονται…” André Breton


Ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα και η επιτυχία μιας πολιτικής στον αθλητισμό με κοινωνικό χαρακτήρα, κρίνεται από τον αριθμό των δημοτών που εντάσσονται και συμμετέχουν σε οποιαδήποτε μορφή αθλητικής δραστηριότητες. Καθώς επίσης και από τον τρόπο που στηρίζει έμπρακτα η πολιτεία τις αθλητικές δραστηριότητες . Αποτελεί ηθική και αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας η στήριξη του αθλητισμού.
Σε μια εποχή δύσκολη που διανύομε ,ο αθλητισμός θα έπρεπε να είναι μια διέξοδο ειδικά για τα παιδιά. Θα έπρεπε να σεβαστούμε το δικαίωμα τους στον αθλητισμό. Η πολιτεία θα περίμενε κάποιος να υποστηρίζει και να ενισχύει το «ευ αγωνίζεσθαι».Αντίθετα ,δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι οι Όμιλοι και οι Σύλλογοι τελούν υπό διωγμό από το ίδιο το κράτος!!!!!
Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αθλητισμού με επιστολή προς τους Δήμους ζητάει από τους Δημάρχους να διώξουν από τις εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρήσει τα σωματεία που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν ειδική αθλητική αναγνώριση και να γραφτούν στο μητρώο σωματείων. ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!!!Που δεν λειτουργεί τίποτε πλην της επιβολής προστίμων!!!
Ενώ θα έπρεπε να ενισχύσει όλους τους τομείς του αθλητισμού με νέους ανθρώπους και να στηρίξει τους ήδη υπάρχοντες!!!!
Η διαχρονική αξία του “ευ” στον αθλητισμό και η ηθική διάσταση του “ευ αγωνίζεσθαι” θα επρεπε να αποτελουν βαση στην πυραμιδα της κοινωνιας.
Εκφράζεται με τον αλληλοσεβασμό και την επικοινωνία, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των ατόμων και των ομάδων. Εάν καλλιεργήσουμε αυτές τις κοινωνικές αξίες στη νέα γενιά τότε θα κτίσουμε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο για τα παιδιά μας.
Η ενασχόληση με ένα άθλημα δεν εξασφαλίζει μόνο καλύτερη σωματική υγεία στο παιδί. Ο αθλητισμός βοηθά το παιδί να ωριμάσει, να καλλιεργήσει μέσα του τις αρετές της συνεργασίας και της πειθαρχίας, να αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να υιοθετήσει θετικές συμπεριφορές.
Έτσι δημιουργούμε ενεργούς πολίτες και όχι στρατιωτάκια κολλημένα σε μια οθόνη υπολογιστή ή κινητού.
Τελικά ποιο είναι το ζητούμενο?

Το άρθρο “Μια λέξη και όλα σώζονται… Μια λέξη και όλα χάνονται…” André Breton εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.