Μια Βραδιά Παράδοσης και Μουσικής στο Άγιο Νικόλαο 27/7, Αφιέρωμα στον Πόντο

Ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου “Ο Άγιος Νικόλαος” είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει σε μια μοναδική εκδήλωση αφιερωμένη στον πλούσιο πολιτισμό του Πόντου, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024 στην πλατεία του χωριού στις 21:30.

Αυτή η ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη παράδοση και μουσική, έχει ως στόχο να τιμήσει και να προβάλλει την ποντιακή κληρονομιά μέσα από παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, επιτρέποντας σε όλους τους πολίτες και επισκέπτες να συμμετάσχουν και να απολαύσουν αυτό το πολιτιστικό γεγονός.

Καλλιτέχνες και Παράσταση

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες, που θα ζωντανέψουν την παράδοση με τις μουσικές τους δεξιότητες:

  • Κωνσταντίνος Αθανασίου στα κρουστά
  • Γιώργος Κυριακίδης στη λύρα
  • Σταύρος Σαββίδης στο τραγούδι
  • Γιώργος Κεμεντζετζίδης στα πλήκτρα
  • Ιωάννης Κεμεντζετζίδης στα τύμπανα

Οι μουσικοί αυτοί θα σας ταξιδέψουν με τις μελωδίες και τους ρυθμούς τους, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη. Η παράσταση θα περιλαμβάνει παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς, τους οποίους θα πλαισιώνουν χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές φορεσιές, δημιουργώντας μια ζωντανή απεικόνιση της ποντιακής κουλτούρας.

Παράλληλες Δραστηριότητες

Εκτός από τη μουσική και τους χορούς, η βραδιά θα περιλαμβάνει και άλλες δραστηριότητες που θα ενισχύσουν την εμπειρία των παρευρισκομένων:

  • Παραδοσιακά Χορευτικά: Τα χορευτικά συγκροτήματα θα παρουσιάσουν χορούς που αντιπροσωπεύουν την ποντιακή κληρονομιά, προσφέροντας ένα θέαμα γεμάτο ενέργεια και παράδοση.
  • Λαχειοφόρος Αγορά: Μια λαχειοφόρος αγορά θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία να κερδίσουν δώρα και να στηρίξουν τον σύλλογο.

Το άρθρο Μια Βραδιά Παράδοσης και Μουσικής στο Άγιο Νικόλαο 27/7, Αφιέρωμα στον Πόντο εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.