Με πολύ κόσμο, κέφι και χορό το Πασχαλινό αντάμωμα στον Aη Γιώργη

 

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ Στο γραφικό εξωκκλήσι του ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ στη  Παπαδάτου  Ξηρομέρου, σε ένα εξαιρετικό πευκόφυτο χώρο για διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων .
Ο Πολιτιστικός & Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών Ακαρνανικό Φως σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παπαδαταίων διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση όπου οι γυναίκες και των δύο χωριών έφτιαξαν παραδοσιακές πίτες που προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενος .
Η πρόεδρος του Συλλόγου Λαμπρινή Κορώση καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους ευχήθηκε χρόνια πολλά υπενθυμίζοντας ότι  γίνετε  μεγάλη προσπάθεια ώστε να μαζευτούν κάποια χρήματα για την κατασκευή παραδοσιακών φορεσιών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν :
Οι αντιδήμαρχοι  Φυτειών Γιάννης Φλωρόπουλος , Σωτήρης Γερόλυμος, Γιάννης Χρόνης.
Οι πρόεδροι Τ/Κ Φυτειών και Παπαδάτου Κώστας Μήτας και Αποστόλης Γαλαζούλας, ο πρόεδρος ΟΠΣΥΞ Δημήτρης Στεργίου και το μέλος Δ.Σ της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Χριστόφορος Ευθυμίου. 
“Ευχαριστούμε τον κ.Μπενέκο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της πασχαλινής εκδήλωσής μας η οποία στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.
Ευχαριστούμε τις κυρίες που προσέφεραν τα εδέσματά τους και φυσικά ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν .
Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ανταμωθούμε όλοι οι χωριανοί και μη και να γιορτάσουμε όμως υπήρχε και ένας εξίσου ιερός σκοπός , αυτός της συγκέντρωσης χρημάτων για την κατασκευή ντόπιων παραδοσιακών φορεσιών.
Σκοπός του κάθε συλλόγου είναι η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού και της μεταλαμπάδευσης αξιών και γνώσεων στις επόμενες γενιές.
Χρόνια πολλά σε όλους! “

 

 

 

Το άρθρο Με πολύ κόσμο, κέφι και χορό το Πασχαλινό αντάμωμα στον Aη Γιώργη εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.