Με πέτρες έκαναν… διαγράμμιση στην είσοδο του Αγίου Βλασίου


Το οδικό δίκτυο και οι υποδομές είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της Αιτωλοακαρνανίας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην οποία παρατηρούμε τους κατοίκους να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους με πατέντες και ευρεσιτεχνίες.
Σύμφωνα με το www.agrinionews.gr,  συνεχείς είναι διαμαρτυρίες πολιτών για την εικόνα εγκατάλειψης που επικρατεί στην Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου εδώ και πολλά χρόνια, πολύ απλά γιατί αυτός ο δρόμος δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τον σκοπό του πλέον.
Άλλοτε είναι τεχνικά θέματα και εξόφθαλμες παραβλέψεις, άλλοτε χόρτα και δέντρα μέσα στον δρόμο, έργα ημιτελή κλπ.
Στην πρώτη κατηγορία εμπίπτει η τρύπα που χάσκει εδώ και αρκετό καιρό στο 21ο Χιλ της Ε. Ο. Αγρινίου Καρπενησίου και η οποία αποτελεί μια επικίνδυνη παγίδα για τους διερχόμενους οδηγούς. Ο χρήστης του facebook Παντελής Σιάμος που κινείται πολύ συχνά σε αυτή την περιοχή σε ανάρτησή του στηλιτεύει το γεγονός πως εδώ και τόσο καιρό, τόσες υπηρεσίες έχουν καταφέρει απλά να βάλουν μια κορδέλα για… την προστασία ων οδηγών!
Παραθέτει και δύο φωτογραφίες, παλιότερη και σημερινή και δηκτικά αναφέρει: «Μπράβο! Βρείτε τις διαφορές και κερδίστε!». Σίγουρα το χιούμορ βοηθά σε αυτές τις καταστάσεις αλλά η αδυναμία να λυθούν αυτά τα στοιχειώδη δημιουργεί έναν καθημερινό κίνδυνο και προκαλεί υποβάθμιση στην ποιότητα ζωής των πολιτών που κινούνται σε τέτοιο δρόμο.
Σε άλλο μάλιστα σημείο, στην είσοδο του Αγίου Βλασίου, όπως παρατηρεί χρήστης του facebook σε επικίνδυνο σημείο του δρόμου όπου υποστεί διάβρωση, οι αγρότες της περιοχής αναγκάστηκαν να κάνουν μια πρόχειρη διαγράμμιση με…πέτρες προκειμένου να γίνεται αντιληπτό από τους διερχόμενους και να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα.
Είναι λυπηρό το έτος 2020 να παρατηρούμε τέτοια εγκατάλειψη κυρίως στον ορεινό όγκο του νομού Αιτωλοακαρνανία.

Άρθρο από:xiromero.gr