Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο πολιούχος του Μοναστηρακίου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος στο Μοναστηράκι της Βόνιτσας η μνήμη του πολιούχου του χωριού Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

To Σαββάτο 7 Μαϊου, παραμονή της εορτής, τελέστηκε μέγας εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Την Κυριακή 8 Μαϊου το πρωί, τελέστηκε Θεία Λειτουργία, πρωτοστατούντος του Ιεροκυρηκα της Ιεράς Mητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π Μακάριου Αντωνόπουλου  και από τον εφημέριο του Ναού πάτερ Θεόδωρο Κτίστη, τον πάτερ Χρήστο Βέττα και ιερέων της περιοχής.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτάνευση της εικόνος του  Αγίου Ιωάννου Θεολόγου και πλήθος πιστών ευλαβικά συνόδευσαν την ιερά πομπή, στους κεντρικούς δρόμους του χωριού μέχρι και τον Άγιο Αθανάσιο, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Στην συνέχεια ακολούθησε πλούσιο φαγοπότι με δωρεάν ψητή προβατίνα ύστερα από  προσφορά όλων των προβατίνων από  ντόπιους κατοίκους κτηνοτρόφους και φίλους και υπό την συνοδεία ζωντανής ορχήστρας.

Σύσσωμες οι αρχές του Τόπου, ο Δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης,ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Αθανάσιος Κασόλας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Παναγιώτα Πανταζή, ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Αποστολάκης Παντελής, ο πρόεδρος του Μοναστηρακίου Καλαντζής Μιχάλης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, έδωσαν το παρών στις εκδηλώσεις.

Η γιορτή λοιπόν που έγινε στο Μοναστηράκι στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και βέβαια με την αρωγή πολλών νέων ανθρώπων που με προσωπική εργασία πρόσφεραν τα μέγιστα και με ομαδικό πνεύμα υλοποίησαν για μία άλλη φορά την πανήγυρη αυτή η οοία τελέστηκε υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου.

Το άρθρο Με κάθε λαμπρότητα γιορτάσθηκε ο πολιούχος του Μοναστηρακίου Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.