Με επιτυχία και αγωνιστικό «παρών» η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».


       Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 09.30 στη θέση «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», η απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.».
Κεντρικό σύνθημα στην απεργιακή κινητοποίηση ήταν η άρση των απολύσεων, η υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας και να παρθούν μέτρα υγείας και ασφάλειας. 
Ομιλητές ήταν ο Νίκος Μωραΐτης π Βουλευτής ΚΚΕ εκ μέρος αγροτικών συλλόγων Αιτ-νιας, Παναγιώτης  Στάικος Επικεφαλής  Αναζωογόνηση  Ξηρόμερου, Νίκος Καραθανασόπουλος  Βουλευτής ΚΚΕ, Φίλιππος Σαμαλέκος  αντιδήμαρχος Ξηρομερορου, Μπάμπης Τσάρκος πρόεδρος εργαζομένων Νηρέα, Μιχάλης Χατζηδάκης πρόεδρος εργατικού κέντρου Αγρίνιου, Μανώλης Καραντούσιας πρόεδρος ομοσπονδίας γάλατα τρόφιμα ποτά. Όλοι οι ομιλητές απηύθυναν χαιρετισμό και κάλεσαν τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα.
Έδωσαν το «παρών» από το Δήμο ήταν οι Αντιδήμαρχοι Τζαχρηστας Παναγιώτης,  Σαμαλεκος Φίλιππος, Γερολυμος Σωτήρης, Ματζαρης  Λευτέρης,  Μπαμπουρης Κωνσταντίνος, και ο Επικεφαλής Αναζωογόνησης Στάικος Παναγιώτης και ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ζωγας.
Οι εργαζόμενοι στις ιχθυοκαλλιέργειες  «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.» διαμαρτύρονται ενάντια στις 32 απολύσεις φυλάκων από την εταιρεία, ζητούν την ανάκληση της απόφασης απόλυσης και επαναφορά των εργαζομένων στις δουλειές τους.
Η συγκέντρωση των εργαζομένων στη θέση  «Τσαπουρνιά», που διατηρεί το συσκευαστήριο της η επιχείρηση του «ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε.», γίνεται μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργαζομένων του Νηρέα.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews