Μεσολόγγι: Το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο κρεοπώλης “φίλος” του Μπάμπη, εξετάζονται στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας


Το τελευταίο πρόσωπο που συνάντησε ο 31 ετών Χαράλαμπος Κούτσικος, πριν την χαθούν τα ίχνη του το βράδυ της Πέμπτης, μια καταγγελία για μεταξύ τους οικονομικές διαφορές και ένας… γνωστός-“άγνωστος”, ο οποίος σύμφωνα με την κατάθεση του μοναδικού μάρτυρα θα συνόδευε τον αγνοούμενο στο κυνήγι, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των Αστυνομικών που ερευνούν την μυστηριώδη εξαφάνιση.

Στελέχη της ΕΜΑΚ με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου-διασώστη, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. και ομάδες εθελοντών, συνεχίζουν τις έρευνες σε αγροτικές εκτάσεις και ορεινές τοποθεσίες γύρω από τα παλαιά ΤΕΙ του Μεσολογγίου αναζητώντας ίχνη του 31 ετών κυνηγού.

Πρόκειται για περιοχές κοντά στο σημείο όπου εξέπεμψε για τελευταία φορά στίγμα από το κινητό τηλεφώνου του αγνοούμενου.

Μεσολόγγι: Το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο κρεοπώλης “φίλος” του Μπάμπη, εξετάζονται στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας
Νέα κατάθεση
Ο 50χρονος άνδρας με τον οποίο ο αγνοούμενος είχε προγραμματίσει να πάει για κυνήγι την ημέρα της εξαφάνισης, αναμένεται τις επόμενες ώρες να δώσει νέα κατάθεση στους Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, καθώς η αρχική του εξέταση φέρεται να περιπλέκει την κατεύθυνση των ερευνών. Όπως υποστήριξε στις αρχές, για άγνωστο λόγο το κυνήγι ματαιώθηκε και ο 31 ετών άνδρας του ζήτησε να τον αφήσει κοντά στα παλαιά ΤΕΙ προκειμένου να συναντήσει άλλο άτομο.

Το “τρίτο” πρόσωπο, παραμένει αγνώστου ταυτότητας, καθώς κανείς από το περιβάλλον του νεαρού αγνοούμενου δεν είναι σε θέση να τοποθετήσει άλλο άτομο στο σημείο της εξαφάνισης. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες που ενδεχομένως αποτύπωναν μέρος της διαδρομής των δύο ανδρών, πριν ο 50χρονος κρεοπώλης αφήσει με το αυτοκίνητο του τον Μπάμπη Κούτσικο. Με αυτό τον τρόπο οι αρχές επιχειρούν να επιβεβαιώσουν τα όσα περιέγραψε ο ίδιος στην αρχική του κατάθεση.

Κάμερα έχει καταγράψει τον αγνοούμενο να μπαίνει στις 20:30 στο αυτοκίνητο του 50χρονου, ο οποίος έχει αποτυπωθεί σε άλλο οπτικό υλικό να επιστρέφει στο σπίτι του μια ώρα αργότερα.

Οι αρχές θα επιχειρήσουν με άρση τηλεφωνικού απορρήτου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του το συγκεκριμένο διάστημα, καθώς ο ίδιος είχε υποστηρίξει πως επέστρεψε αμέσως στην κατοικία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φίλος του νεαρού, είχε κινηθεί μετά την εξαφάνιση σε χωριό της Ορεινής Ναυπακτίας, ενώ όταν εντοπίστηκε από τους Αστυνομικούς είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι και συνελήφθη. Το αιχμηρό αντικείμενο, το αυτοκίνητο του άνδρα και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης, έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για ανάλυση..Δανεικά χρήματα
“Του είχε δανείσει ο ανιψιός μου λεφτά. Εδώ και έναν χρόνο γύρω στα 17 με 20.000 ευρώ. Τα χρειάστηκε και τα έδωσε, ήταν πολύ φίλοι”, ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο θείος του αγνοούμενου, αποκαλύπτοντας οι δύο φίλοι είχαν μεταξύ τους οικονομικές συνδιαλλαγές.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, επιχειρούν να επιβεβαιώσουν την συγκεκριμένη καταγγελία, μιλώντας για ακόμα μια φορά με τον 50χρονο, ο οποίος φέρεται να ισχυρίζεται πως έχει επιστρέψει τα χρήματα.

“Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι ‘πήρα τον Μπάμπη και τον πήγα στο τάδε σημείο για να τον αφήσω και να πάει για κυνήγι’. Και του λέω ‘τον άφησες 21.00 η ώρα το βράδυ για να πάει για κυνήγι και δε σου είπε τίποτα, με ποιον πάει;’. ‘Όχι’ λέει ‘δε μου είπε’”, περιγράφει χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο των δηλώσεων του ο θείος του νεαρού κυνηγού.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για το συμβάν στις 20:45 το βράδυ της Παρασκευής, από την μητέρα του αγνοούμενου. Μάλιστα τους ενημέρωσε πως ο γιός της κατείχε μια καραμπίνα μάρκας Franchi, την οποία κατείχε νόμιμα.thetoc.gr

Το άρθρο Μεσολόγγι: Το μαχαίρι και τα ρούχα που φορούσε ο κρεοπώλης “φίλος” του Μπάμπη, εξετάζονται στο Εγκληματολογικό της Αστυνομίας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.