Μαρίνα Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος: Η ανάπτυξη στο Μεσολόγγι δεν μπορεί να περιμένει ούτε λεπτό. -Να κινήθουν οι διαδικασίες για την αποβολή της Εταιρείας.

Κώστας Λύρος: Ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα για την Μαρίνα

  • Αναλυτική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο / Το Υπουργείο Τουρισμού καλείται να άρει άμεσα το αδιέξοδο
  • Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το κορυφαίο όργανο του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, το Δημοτικό Συμβούλιο, συζήτησε ευρέως και επί πραγματικών και αδιαμφισβήτητων δεδομένων την πορεία της Μαρίνας Μεσολογγίου.

       Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, όπως είχε προαναγγείλει, αποφάσισε να θέσει όλες τις πτυχές του θέματος που προέκυψαν μετά από ενδελεχή διερεύνηση υπόψιν του Σώματος, αλλά και φορέων και παραγόντων της πόλης.
Στην συζήτηση τοποθετήθηκε στο τεχνοκρατικό σκέλος ο νομικός Αχιλλέας Παπουτσάκης που ασχολείται εδώ και καιρό με την υπόθεση. Η γνωμάτευση του νομικού συμβούλου του Λιμενικού Ταμείου γνωστοποιήθηκε ως προς τα συμπεράσματα και έγκειται στα εξής:
(α) Υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση για την νομιμότητα της από 17.12.2013 σύμβασης παραχώρησης της μαρίνας και της από 2.5.2019 τροποποίησής της και επικουρικά για την νομιμότητα των όρων αυτών περί παράτασης της προθεσμίας ολοκλήρωσης του έργου.
(β) Αν η εταιρεία δεν πληροί τις σημαντικότερες συμβατικές και νόμιμες υποχρεώσεις της δηλ. δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα το συμφωνηθέν αντάλλαγμα στο Ελληνικό Δημόσιο, υπάρχει περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης παραχώρησης από το Υπουργείο Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews