Μήπως επηρεάζετε τις λάμπες του δρόμου καθώς περνάτε;ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ!

Πρώτος ο παραφυσικός συγγραφέας – ερευνητής Hilary Evans, θέλοντας να δηλώσει την ιδιότητα κάποιων ανθρώπων να επιδρούν στα φώτα των δρόμων, δημιούργησε τον όρο «SLI», σαν αρκτικόλεξο των λέξεων «Street Light Interference» (δηλαδή «Παρεμβολή στα φώτα των δρόμων»), για δε τους ανθρώπους που έχουν (ή ισχυρίζονται πως έχουν) αυτήν την ιδιότητα, τον όρο «SLIders», ορολογίες που επικράτησαν διεθνώς.

Παρ΄ ότι υπάρχουν πάρα πολλές αναφορές για εμπειρίες SLI, δεν μπορεί να εντοπισθεί ένα συγκεκριμένο «μοτίβο» για το φαινόμενο, αφού η κάθε περίπτωση μπορεί να είναι έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Ορισμένοι αναφέρουν ότι επιδρούν σε ένα και μόνο φως του δρόμου, άλλοι σε μια σειρά φώτων στον δρόμο και κάποιοι αναφέρουν ότι επιδρούν τυχαία. Επίσης, ενώ η πλειονότητα των περιστατικών SLI συμβαίνουν σε πεζούς SLIders, υπάρχουν και εκείνοι που διατείνονται ότι τους συμβαίνει όταν οδηγούν ποδήλατα, μοτοσικλέτες ή ακόμα και στο λεωφορείο.

Έτσι, χωρίς κάποιο «μοτίβο» και χωρίς μέχρι σήμερα κάποια ικανοποιητική εξήγηση για το φαινόμενο που βιώνουν, οι SLIders αφήνονται να φανταστούν διάφορα σχετικά με αυτή την ηλεκτρική «δύναμη» που κατέχουν.

Αν και οι περισσότερες εκθέσεις περιλαμβάνουν επιδράσεις στα φώτα των δρόμων, οι SLIders έχουν την τάση να κάνουν μικρές ηλεκτρικές εκφορτίσεις με πολλά από τα αντικείμενα που αγγίζουν, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό αυτών, διαπιστώνουν ότι συχνά έχουν μια περίεργη επίδραση και σε διάφορες ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, αναφέροντας για …

Λαμπτήρες και τηλεοράσεις που ανάβουν και σβήνουν χωρίς να αγγίζονται.
Λαμπτήρες που σβήνουν συνεχώς όταν ο SLIder προσπαθήσει να τις απενεργοποιήσει ή να ανάψει.
Αλλαγή του επιπέδου έντασης σε τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και στερεοφωνικά.
Ρολόγια ή πυξίδες που σταματούν να λειτουργούν ή δυσλειτουργούν.
Ηλεκτρονικά παιδικά παιχνίδια που ενεργοποιούνται μόνα τους
Πιστωτικές κάρτες και άλλες μαγνητικά κωδικοποιημένες κάρτες, που απομαγνητίζονται και απενεργοποιούνται.

Όπως λέει σε συνέντευξή του ο Evans στο CNN, «Είναι φανερό ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι απολύτως υγιείς, φυσιολογικοί άνθρωποι, απλώς έχουν κάποια ικανότητα. … ένα χάρισμα. Ένα χάρισμα που δεν θα ήθελαν να έχουν»

ΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΝ «SLIDER»΄

Για να χαρακτηριστεί κάποιος ως SLIder, θα πρέπει να παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη επίδραση, σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.

Με απλά λόγια, αν διαπιστώνετε συχνά ότι περνώντας κάτω από ένα φως εκείνο ανάβει ή σβήνει, ή ότι πλησιάζοντας μία τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο δημιουργούνται παράσιτα ή αυξομειώνεται η ένταση του ήχου τους, ή ακόμα και αν πέφτει συχνά η τάση του ρεύματος όταν είστε θυμωμένοι, τότε έχετε αυξημένες πιθανότητες να ανήκετε τους SLIders!

 

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Κατά καιρούς έχουν γίνει προσπάθειες πειραματικής διερεύνησης του φαινομένου σε επιστημονικά εργαστήρια, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί οι άνθρωποι που λένε ότι είναι SLIders, επιμένουν πως αυτό τους συμβαίνει αυθόρμητα, χωρίς οι ίδιοι να το προκαλούν συνειδητά ή να το ελέγχουν. Έτσι, το SLI δεν έχει αποδειχθεί ποτέ σε επίσημο επιστημονικό πείραμα, αφού όσοι θεωρούν ότι έχουν αυτή την ιδιότητα, δεν είναι σε θέση να την εμφανίσουν όταν τους ζητηθεί.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ

Αν και πειραματικά όπως προαναφέρθηκε δεν έχει αποδειχθεί, μέσα από διάφορες έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι …

– Το πιο κοινό στοιχείο μεταξύ των SLIders, είναι ότι διαθέτουν μεγάλη ψυχική ενέργεια.

– Μπορούν να επιδράσουν στα φώτα των δρόμων ή σε ηλεκτρικές – ηλεκτρονικές συσκευές, κυρίως όταν είναι ιδιαίτερα θυμωμένοι ή ιδιαίτερα ευτυχείς (Extreme Emotions Only)

– Γενικά οι SLIders δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραφυσική θεματολογία και δεν έχουν καμία διάθεση να πείσουν τους άλλους γι΄ αυτήν την ιδιότητά τους, αφού κάποιοι δέχθηκαν αμφισβήτηση ή και ειρωνεία κατά το παρελθόν. Ωστόσο συνήθως νιώθουν ευχάριστα όταν συναντούν άλλους ανθρώπους με την ίδια ιδιότητα

– Η ηλεκτρομαγνητική τους επίδρασή τους στον φωτισμό ή σε συσκευές, συνήθως έχει μία μέγιστη εμβέλεια 20 μέτρων.

 

 

Η «ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ» ΑΠΟΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΩΝΗ πλειονότητα των επιστημόνων (με ή χωρίς εισαγωγικά) πιστεύουν ότι αυτού του είδους τα περιστατικά είναι απλές συμπτώσεις και απορρίπτουν οποιαδήποτε «μεταφυσική» ερμηνεία του φαινομένου, λέγοντας ότι πρόκειται για «αυταπάτη» ή «αυθυποβολή». Διατείνονται δηλαδή πως τα άτομα που νομίζουν ότι επιδρούν στις ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές, απλά πείθουν τους εαυτούς τους ότι κάθε (συμπτωματική) αυξομείωση της τάσης του ρεύματος, ή η δυσλειτουργία μιας ηλεκτρικής συσκευής, οφείλεται στην παρουσία τους! Όπως δε έγραψε συγγραφέας Massimo Polidoro στο «Skeptical Inquirer», πρόκειται για … «έναν συνδυασμό σύμπτωσης και ευσεβούς σκέψης»

Επιστήμονες και «σκεπτικιστές» εστιάζοντας στα φωτιστικά των δρόμων, ισχυρίζονται ότι πρόκειται για «γερασμένους» λαμπτήρες που προς το τέλος της ζωής τους εμφανίζουν δυσλειτουργίες, όπως και ότι σε κάποιες περιπτώσεις απλά με την προσέγγιση ενός αυτοκινήτου ενεργοποιούνται οι αισθητήρες φωτός τους

Κι΄ επειδή η άγνοια ή η προσπάθεια απόκρυψης θεμάτων από την «κοινή θέα» συνοδεύεται συνήθως και από ειρωνεία για τον εκφυλισμό του θέματος, παραθέτουμε το «ευφυολόγημα» κάποιου … «Στον καθένα μας μπορεί να καούν δυο λάμπες σε μικρό χρονικό διάστημα. Εκείνος που θεωρεί τον εαυτό του SLIder, θα το ερμηνεύσει ως «ανεξήγητο». Οι υπόλοιποι απλώς θα αλλάξουμε τη λάμπα» … και κάπου εδώ γελούν με το έξυπνο «αστείο»

ΔΙΑΦΟΡΕΣ «ΦΙΛΙΚΕΣ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «SLI» ΑΠΟΨΕΙΣ

Από ερευνητές του παραφυσικού (αν και αδόκιμος ο όρος), όπως και από «πιστούς» του φαινομένου, έχουν διατυπωθεί διάφορες απόψεις, όπως …

– Η SLI σχετίζεται με τις ηλεκτρικές ωθήσεις του εγκεφάλου. Από τη στιγμή που οι σκέψεις και οι κινήσεις μας είναι το αποτέλεσμα των ηλεκτρικών παλμών που παράγει ο εγκέφαλος, είναι πιθανό οι παλμοί αυτοί να έχουν επενέργειες και έξω από απ΄το ανθρώπινο σώμα, σε ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά συστήματα στο εγγύς περιβάλλον

– Ορισμένοι άνθρωποι απλά διαθέτουν ένα αυξημένο ποσό ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας που επιδρά στα φώτα του δρόμου ή τον ηλεκτρικό εξοπλισμό, με διάφορους τρόπους

– Ο στατικός ηλεκτρισμός ή «κάποια» ενέργεια που εκπέμπεται από το ανθρώπινο σώμα είναι υπεύθυνα για την SLI.

– Το φαινόμενο προκαλείται από άτομα τα οποία έχουν κάποια ψυχική ή ψυχοκινητική ικανότητα, αφού πέρα απ΄ όλα υπάρχει στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα μία ειδική παραφυσική ενέργεια νευρικής ισχύος, που έχει ιδιότητες παρόμοιες με αυτές της ηλεκτρικής ενέργειας.

– Συμβαίνει κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ελλιπή επιστήμη μας

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Σε συνεργασία με την Ένωση για την Επιστημονική Μελέτη Ανώμαλων Φαινομένων (Association for the Scientific Study of Anomalous Phenomena – ASSAP), ο συγγραφέας – ερευνητής Hilary Evans μελετούσε το θέμα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και στο βιβλίο του «The SLI Effect» περιέλαβε πολλές περιπτώσεις SLI σε ένα συνεχιζόμενο «project» με την ονομασία SLIDE (SLI Data Exchange). Το SLIDE συγκεντρώνει αυτές τις μαρτυρίες (μερικές των οποίων είναι πραγματικά εκπληκτικές) και διερευνά διάφορες δυνατότητες που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από ένα τόσο περίεργο φαινόμενο, για το οποίο ο Evans προτείνει να διεξαχθεί μία σοβαρή επιστημονική έρευνα.

ΑΠΟΨΗ «APOKALYPSIS»

Αρχικά θα πρέπει να διευκρινίσουμε, ότι θεωρούμε πως το φαινόμενο SLI, παρά τον «περιορισμό» της ονομασίας του, δεν εστιάζεται στην επίδραση κάποιων ανθρώπων στα φώτα των δρόμων, αλλά γενικεύεται στην ηλεκτρομαγνητική επίδραση αυτών σε κάθε ηλεκτρικό – ηλεκτρονικό σύστημα.

Στο ανθρώπινο σώμα, μέσω χημικών διεργασιών στα κύτταρα, παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Οι νευρικές ωθήσεις, είναι σήματα ηλεκτρικής ενέργειας που δημιουργούν ενεργειακά πεδία γύρω από το σώμα καθώς και ηλεκτρομαγνητικά ενεργειακά κύματα που μπορούν να επεκταθούν και πέρα απ΄αυτό

Το κύτταρο μαζί με το υγρό που το περιβάλλει, συμπεριφέρεται σαν μια μπαταρία που αλλάζει δυναμικό ανάλογα με τις χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν μέσα στο κύτταρο, εξ αιτίας διαφορετικών παραγόντων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται και η σκέψη μας. Αυτές οι μικροσκοπικές μπαταρίες που υπάρχουν στα κύτταρα κατά εκατομμύρια, δημιουργούν τον βιοηλεκτρισμό. Ένα υγιές κύτταρο έχει ενέργεια 70 μVμ πράγμα που σημαίνει ότι ένα σύνολο 100.000.000.000 κυττάρων που έχει περίπου το σώμα ενός μέσου μεσήλικα ανθρώπου θα είχε συνολική ισχύ 7.000.000 Volts … Όμως ο άνθρωπος δεν μπορεί να συνδέσει τις μπαταρίες του σε «σειρά» και να αυξήσει την τάση. Αλλά κι εδώ, αν μεμονωμένα ο ηλεκτρισμός είναι ασήμαντος, σαν σύνολο εκπεμπόμενος γίνεται σημαντικός και μπορεί να έρθει σε «σύγκρουση» με εξωτερικούς ηλεκτρισμούς (Για λεπτομέρειες ΕΔΩ )

 

Με απλά λόγια, ο άνθρωπος (που πέραν όλων των άλλων αποτελεί ένα ηλεκτρικό σύστημα) δημιουργεί ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που τον περιβάλλει και η ισχύς του οποίου ποικίλει τόσο από άνθρωπο σε άνθρωπο, όσο από τις κατά περίπτωση συνθήκες. Το γεγονός αυτό από μόνο του, αρκεί για να κάνει αντιληπτό ότι το ανθρώπινο σώμα αλληλοεπιδρά με τα ηλεκτρομαγνητικά συστήματα που το περιβάλλουν.

Πέρα όμως απ΄ αυτό, δεν είναι δυνατή η πλήρης επεξήγηση όλων των περιστατικών SLI, εάν δεν λάβουμε υπόψη μας και κάποια μεταφυσική παράμετρο (έστω και αν για κάποιους φαντάζει εξωπραγματική)… αυτή, της παρουσίας μη ορατών οντοτήτων, η ύπαρξη των οποίων είναι για κάθε σοβαρό ερευνητή αδιαμφισβήτητη.

Σαν καταληκτικό συμπέρασμα, πιστεύμε ότι

Σε ένα ποσοστό περιπτώσεων το φαινόμενο είναι τυχαίο, αφού είναι αυτονόητο ότι τόσο οι λαμπτήρες όσο και κάθε ηλεκτρική – ηλεκτρονική συσκευή, όχι μόνο μπορούν να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες λόγω τυχαίας αυξομείωσης της τάσης ή κόπωσης του υλικού, αλλά έχουν και κάποιο πεπερασμένο όριο ζωής

Σε ένα άλλο μεγάλο όμως ποσοστό περιπτώσεων που δεν είναι δυνατόν να προσδιορισθεί, το φαινόμενο δεν είναι τυχαίο αφού μπορεί να δημιουργηθεί

– Από ανθρώπους με ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις

– Από ανθρώπους που δεν έχουν ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις, αλλά λόγω συνθηκών (πχ λόγω έντονης συναισθηματικής φόρτισης) έχουν αυξημένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο

– Από θετικές ή αρνητικές οντότητες του αόρατου [1] που βρίσκονται στον χώρο του περιστατικού, οπότε η ηλεκτρομαγνητική «ανωμαλία» δεν προέρχεται από ανθρώπινη επίδραση, αλλά είναι αποτέλεσμα της αόρατης παρουσίας, έστω και αν ο «SLIder» θεωρεί ότι οφείλονται σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα δεν έχει επίσημα αποδειχθεί επιστημονικά, όχι μόνο γιατί οι SLIders δεν μπορούν να «λειτουργήσουν» κατά παραγγελία, αλλά και γιατί η «επίσημη» επιστήμη δεν έχει καμία πρόθεση να πει στους ανθρώπους για τις ιδιαίτερες δυνάμεις που έχουν ή που μπορούν να αναπτύξουν …

Ι.Π

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

[1] Οι αναφερθείσες «θετικές ή αρνητικές οντότητες του αόρατου», θα αποτελέσουν το θέμα εκτεταμένων άρθρων και αναρτήσεων μας, αφού είναι χαώδες και η επιγραμματική αναφορά σε αυτό δεν θα είχε κανένα ιδιαίτερο νόημα.

https://siriusanews.blogspot.com

Το άρθρο Μήπως επηρεάζετε τις λάμπες του δρόμου καθώς περνάτε;ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΣΤΕ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.