Μήνυμα του Βοηθού Περιφερειάρχη, Δημήτριου Νικολακόπουλου για την «Ολυμπιακή Ημέρα»

Με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ο Βοηθός Περιφερειάρχη, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού και Ολυμπισμού, Δημήτριος Νικολακόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Η Ολυμπιακή ημέρα τιμάται σε όλο τον κόσμο, σε ανάμνηση της ίδρυσης της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής που έγινε στο Παρίσι το 1894 από τον Πιερ Ντε Κουμπερτέν και της ανάθεσης των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 1896. 
Οι ρίζες του Ολυμπιακού πνεύματος βρίσκονται στον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Στην Αρχαία Ελλάδα ο αθλητισμός αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης παιδείας του ανθρώπου, η οποία απέβλεπε στην αρμονική διάπλαση των πνευματικών ψυχικών και σωματικών αρετών.
Το αθάνατο αυτό πνεύμα, οι αξίες του ολυμπιακού ιδεώδους, η ιδεολογία και η φιλοσοφία των Ολυμπιακών αγώνων επέζησαν και μεταλαμπαδεύτηκαν μέσω της σύγχρονης Ελλάδας και του Πιερ Ντε Κουμπερτέν σε όλο τον κόσμο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες που ακολούθησαν μέχρι σήμερα προώθησαν και προβάλλουν το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, του συναγωνισμού, της φιλίας, του αλληλοσεβασμού και της ειρήνης.
Μέσω της Ολυμπιακής ημέρας το Ολυμπιακό κίνημα θέλει να αναδείξει την έννοια και την αξία της μαζικής συμμετοχής στον αθλητισμό, προκειμένου η άθληση να γίνει τρόπος ζωής για τον καθέναν.
Η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στα πλαίσια της αφής της ολυμπιακής φλόγας για τον για τους ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο είχε προγραμματίσει πλούσιες αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις σε συνεργασία με τους δήμους και τους κοινωνικούς και αθλητικούς φορείς του τόπου. Δυστυχώς όμως, η πανδημία του Κορωναιού δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση αυτών των πρωτοποριακών εκδηλώσεων. Στους στόχους, βέβαια στις προτεραιότητες και στις αμετακίνητες θέσεις του περιφερειάρχη Νεκταρίου Φαρμάκη και όλης της Περιφέρειας, παραμένουν η ανάδειξη, η προβολή και η προώθηση του γνήσιου αθλητικού πνεύματος της ιδέας του ολυμπισμού και της Αρχαίας Ολυμπίας, ως κοιτίδας αυτού του πνεύματος, για αυτό άλλωστε έχει χαρακτηριστεί η Περιφέρειά μας ως “Η γη της Φλόγας”.

Μένουμε σταθερά προσηλωμένοι στα πανανθρώπινα ιδανικά που εκπέμπει ο ολυμπισμός του ευ αγωνίζεσθαι, της ευγενούς άμιλλας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Άρθρο από:ΜΠΑΜΠΙΝΗ ΙΝ