Λόγω της σημερινής ημέρας, επαναδημοσιεύουμε τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου Ιστορίας του Ξηρομέρου – «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ».

Στις 6 & 7 Αυγούστου 2021, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στον Αστακό, το 1ο Συνέδριο Ιστορίας του Ξηρομέρου – «ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821: Ο ΤΟΠΟΣ, Ο ΧΡΟΝΟΣ, ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ», με αρκετά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και παρουσιάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων, που αφορούν την ιστορία του τόπου μας, άγνωστη σε πολλούς από εμάς και περιλαμβάνουμε και τον εαυτό μας σε αυτούς.
Ένεκα της σημερινής ημέρας, επαναδημοσιεύουμε τα βιντεοσκοπημένα πρακτικά του συνεδρίου, για να μπορέσουν όσοι ενδιαφέρονται να μάθουνε στοιχεία της τοπικής ιστορίας και πως εξελίχθηκαν τα γεγονότα της Επανάστασης του 1821 στον τόπο μας.
Εισηγήσεις από τους: Μπαρμπαρούσης Γεώργιος, Βαρδής Εμμανουήλ, Νεραντζής Ιωάννης, Σάββας Αλέξανδρος, Μήτσης Νικόλαος, Βερνίκος Νικόλαος, Αγγέλη Μαρία, Δημητρούκας Ιωάννης, Δημητρούκα Νικολέτα, Στρατούλης Γεράσιμος, Μπάντιου Μαρίνα, Ζαγκότας Βασίλειος, Παλουμπά Γεωργία (δείτε εδώ τα θέματα των εισηγήσεων).

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..