ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ -Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά πολλές φορές την επικυρώνει.


Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά πολλές φορές την επικυρώνει. Όσο πιο πολιτισμένος είναι ένας λαός, τόσο πιο βάρβαρος και καταστροφικός μπορεί να γίνει.
Ουμπέρτο Έκο
Ο πολιτισμός συνοδεύεται συχνά από βάρβαρη συμπεριφορά. “Πολιτισμένοι “Αμερικανοί εναντίον “βάρβαρων” Ινδιάνων. “Πολιτισμένοι’’ Άγγλοι αφάνισαν “βάρβαρους” Ιθαγενείς. “Πολιτισμένοι” Γερμανοί αιματοκύλισαν ολόκληρες χώρες. Η ιστορία έχει άπειρα παραδείγματα που επιβεβαιώνουν ακριβώς αυτό. Ακόμη και στην εποχή μας. Το ποσοστό των νωθρών, δολοπλόκων, αιμοβόρων, ανήθικων , άξεστων και ανίκανων ανθρώπων που απαρτίζουν την πολιτισμένη κοινωνία την καθιστούν εξαιρετικά πιο επικίνδυνη από μια κοινωνία βαρβάρων.
Θεωρούμε αυτάρεσκα τους εαυτούς µας πολιτισμένους. Υποστηρίζουμε ότι κύρια χαρακτηριστικά μας είναι η ηθική, η αισθητική, η ισότητα, η φιλοζωία.
Μια πολιτισμένη κοινωνία θεωρεί πρώτη προτεραιότητα το ενδιαφέρον για τον αδύναμο, τον ανάπηρο, τον ανήμπορο και δεν επικροτεί τις ακρότητες.
Αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα ?είμαστε μεγαλόψυχοι και ευγενής?
Αλήθεια ,έχουμε το σθένος να αντικρίσουμε τους εαυτούς μας στον καθρέφτη και να απαντήσουμε τι από τα παραπάνω μας χαρακτηρίζει?

Το άρθρο ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ -Ο πολιτισμός δεν ακυρώνει τη βαρβαρότητα, αλλά πολλές φορές την επικυρώνει. εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.