Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: «Στον αέρα» η παράταση για τις 25.000 θέσεις.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Η παράταση της Κοινωφελούς Εργασίας για 4 μήνες ακόμη, θα είναι πολύ χρήσιμη και για τον Δήμο Ξηρομέρου, μιας και πρόκειται για ένα Δήμο, που έχει ελάχιστο προσωπικό για τις εργασίες καθημερινότητας (καθαρισμούς δρόμων, κόψιμο χόρτων κ.λπ), για αυτούς που γνωρίζουν.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των χόρτων, που ενώ κόπηκαν σε όλα τα χωριά πριν το Πάσχα, λόγω του καιρού που συνεχίζει να βρέχει σαν να είναι χειμώνας, παρότι είμαστε στην Άνοιξη, τα χόρτα έχουν θεριέψει μέσα σε λίγες μέρες σε όλα τα χωριά (και στον Μύτικα), τα οποία είναι 19 στο Δήμο Ξηρομέρου, για όσους δεν γνωρίζουν.
Ο Δήμος Ξηρομέρου με αυτό το ελάχιστο προσωπικό που έχει στη διάθεση του, ξεκινάει πάλι το κόψιμο των χόρτων και προσπαθεί ασθμαίνοντας να προλάβει και για τα 19 χωριά, γιατί η κατάσταση με τα χόρτα είναι όπως πριν την παρέμβαση του Πάσχα, με τα χόρτα πραγματικά λόγω της Άνοιξης και των παρατεταμένων βροχοπτώσεων, να έχουν πλημμυρίσει τους 19 οικισμούς και αυτό δεν ισχύει μόνο στο δικό μας Δήμο. Τα ίδια συναντάμε σε όλο το εύρος του Δήμου Αγρινίου, αλλά και του Ακτίου – Βόνιτσας που περάσαμε πρόσφατα και έχουμε προσωπική άποψη και όσοι μετακινούνται στο νομό, αλλά και σε γειτονικούς νομούς θα το έχουν διαπιστώσει. Τα χόρτα κάνουν πάρτι.
Η ενίσχυση των Δήμων με προσωπικό είναι απαραίτητη, αλλά μόνιμες προσλήψεις στις υπηρεσίες που αφορούν την καθημερινότητα, δυστυχώς δεν προβλέπονται και όλοι οι Δήμοι προσπαθούν με προγράμματα και προσλήψεις εποχικού προσωπικού, να ανταποκριθούν όσο μπορούν.
———————————
Παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας ζητούν οι ωφελούμενοι, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μακροχρόνια άνεργοι της ΔΥΠΑ, καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους μεταξύ 15 με 30 Ιουνίου 2023.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..