Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου: Απάντηση του προέδρου, Γιώργου Σωτηρακόπουλου

Κοινωφελής: Το νοικοκύρεμα και ο εξορθολογισμός δαπανών συνεχίζεται .
  Με λύπη παρατηρούμε ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου βρίσκεται στο στόχαστρο αιρετών του δήμου μας.
Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε και τις επικρίσεις που δέχτηκε η Επιχείρηση για την περικοπή επιδομάτων και αμοιβών εργαζομένων και για να γνωρίζουν οι δημότες μας την αλήθεια αναφέρουμε τα εξής:
1)    Εδώ και αρκετά χρόνια τέσσερις εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με ειδικότητα «Οικογενειακός Βοηθός» λάμβαναν μηνιαίο επίδομα ύψους 150 ευρώ καθώς και βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα. Η ετήσια επιβάρυνση για τούτο είναι περίπου 12.000 ευρώ. Στην σχετική γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ) αναφέρονται επί λέξει τα εξής: Το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, όσον αφορά στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» το δικαιούνται μόνον οι νοσηλευτές / τριες, ειδικότητα εργαζομένων που απαιτείται να διαθέτει ο κάθε φορέας για να συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στην καταληκτική παράγραφο δε τονίζεται: «Όσον αφορά στα ερωτήματα φορέων σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης του επιδόματος στους Οικογενειακούς Βοηθούς, η διάταξη του άρθρου 98 του Ν. 4483/2017 δεν προβλέπει την επέκταση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων».
   Μετά από τα παραπάνω και την ξεκάθαρη ερμηνεία του Νόμου, είναι απορίας άξιο πως είναι δυνατό η Κοινωφελής να βάλλεται, επειδή εφάρμοσε  το νόμο. Γιατί συντάσσεται με την νομοθεσία και ασκεί χρηστή διοίκηση προς όφελος των δημοτών μας. Ο ρόλος των αιρετών είναι η υπεράσπιση της νομιμότητας κι όχι οι «αναλώσιμες» λαϊκίστικες «κορώνες», οι οποίες δεν έχουν να προβάλλουν στοιχειώδη επιχειρήματα.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews