Κλειστά σχολεία την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» –


Κλειστά σχολεία την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» –
Κλειστά θα παραμείνουν την Πέμπτη 10 Μαρτίου τα σχολεία σε περιοχές της Αττικής λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος». Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, δεν θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης μαθήματα στα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

1. Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής

2. Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση το δήμο Βάρης Βούλα- Βουλιαγμένης στο οποίο θα είναι όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας τα οποία θα είναι κλειστά.

3. Στην Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Αντίθετα, ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

• Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα

• Στο Δυτικό τομέα Αθηνών

Η λειτουργία ή μη των βρεφονηπιακών σταθμών αποτελεί ευθύνη των δήμων οι οποίοι και είναι αρμόδιοι να ενημερώσουν σχετικά.

Για την Παρασκευή 11 Μαρτίου θα ληφθεί απόφαση αφού εκτιμηθούν αύριο τα δεδομένα.

«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί αύριο Πέμπτη αποφασίσαμε για προληπτικούς λόγους τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συγκεκριμένες περιοχές του Βορείου Τομέα του Ανατολικού και του Δυτικού τομέα να μην λειτουργήσουν δια ζώσης.

Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά», δήλωσε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Προηγήθηκε συντονιστική σύσκεψη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, στο πλαίσιο της οποίας -και σε συνέχεια αναλυτικής ενημέρωσης από τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), Θεόδωρο Κολυδά- εξετάστηκαν ειδικότερα προληπτικά μέτρα για τις περιοχές της Αττικής και της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας.

Η σύσκεψη κατέληξε σε σύσταση να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά, αύριο Πέμπτη 10 Μαρτίου, σε περιοχές της βόρειας, ανατολικής και δυτικής Αττικής. Επιπλέον, από απόψε θα απαγορευθεί η είσοδος βαρέων οχημάτων στην Αττική Οδό, καθώς και σε τμήματα της Νέας Οδού / Κεντρικής οδού.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από τις οικείες Δ/νσεις Τροχαίας και τους παραχωρησιούχους διαχείρισης του οδικού δικτύου. Αναμένονται, επίσης, σχετικές ανακοινώσεις για τα σημεία όπου οι οδηγοί θα εισέρχονται στους εν λόγω αυτοκινητοδρόμους μόνο εφόσον τα οχήματά τους είναι εξοπλισμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Από απόψε το βράδυ επίσης θα απαγορευτεί η διέλευση βαρέων οχημάτων στη Νέα Οδό (εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας) και στην Αττική Οδό.

Το άρθρο Κλειστά σχολεία την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος» – εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.