ΚΑΡΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑ: Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος: Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!

Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ!
Με αφορμή την κατάρρευση του κοιμητηρίου Κατούνας θα ήθελα να τοποθετηθώ ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο δήμαρχος Ακτίου- Βόνιτσας κ. Αποστολάκης. Άλλωστε τις πιο πολλές φορές το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι! Παρόλα αυτά επειδή πολλοί συμπολίτες μας ρωτούν για ποιο λόγο οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση το κοιμητήριο θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

πριν 3-4 χρόνια και αφότου εμφανίστηκε το ρήγμα δεν έγινε καμία προσπάθεια να επισκευαστεί ο αγωγός που περνάει από κάτω, αλλά απεναντίας μπαζώθηκε από πολλούς τόνους μπάζα. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα να έχει πάρει αυτή την μορφή που βλέπουμε σήμερα.
Θα ήθελα επίσης να ενημερώσω όλους, ότι την περίοδο της αντιδημαρχίας μου ήρθα πολλές φορές σε σύγκρουση με τον δήμαρχο για το θέμα του κοιμητηρίου, όπως και για άλλα θέματα όπως τα σφαγεία, το συντριβάνι, η γεώτρηση του Μπαλκωτού, οι πληρωμές του νερού κ. α.

Οι απαντήσεις του κυρίου δημάρχου και η στάση του δυστυχώς ήταν απογοητευτικές!Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του όταν του είπα ότι το συντριβάνι χρειάζεται φώτα μου απάντησε: “Είχατε πληρώσει τα νερά σας! Θέλετε και φώτα;” Επίσης όταν προσέγγισα τον κ. δήμαρχο για να βρούμε μια λύση στο πρόβλημα του κοιμητηρίου μου είπε “ότι ούτε εγώ είμαι γεωλόγος (εννοώντας εμένα) ούτε αυτός! ” Άλλη μια φορά του έκανα νύξη για αυτό το θέμα σε έντονο ύφος, τονίζοντας την ιερότητα του τόπου, λέγοντας του ότι ντρέπομαι για αυτήν την κατάσταση διότι εκεί βρίσκονται οι άνθρωποι μας. “Είναι μάνες με παιδιά” και θα είσαι υπεύθυνος για ότι γίνει. Βέβαια μετά έλεγε ότι του κουνούσα τα χαρτιά που κρατούσα στα χέρια μου, προφανώς για να μην τον ενοχλώ και με αυτόν τον τρόπο να με αποθαρρύνει.

Πολλές φορές όμως όσα λόγια και να λέμε αυτό που μας καθορίζει τελικά είναι οι πράξεις μας! Πάντως ο χώρος του κοιμητηρίου είναι ιερός και οι τάφοι η προέκταση των σπιτιών μας και αυτό απαιτεί τον σεβασμό όλων μας!!!


https://www.facebook.com/profile.

Το άρθρο ΚΑΡΕΛΟΥ ΑΘΗΝΑ: Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος: Η ΙΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ! εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.