Καθορίστηκε η διαδικασία για να επιχορηγηθούν Δήμοι και Περιφέρειες για απλήρωτες υποχρεώσεις.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Ο Δήμος Ξηρομέρου ΣΗΜΕΡΑ ταλαιπωρείται από το παρελθόν και τις επιλογές της τέως διοίκησης ”ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ – ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ”. Μιλάμε για δικαστικές αποφάσεις για προφορικές εργασίες πάνω από 600.000 €, που καλείται να πληρώσει ΣΗΜΕΡΑ ο Δήμος Ξηρομέρου, δηλαδή να πληρώσουμε ΣΗΜΕΡΑ όλοι εμείς οι δημότες, απαιτήσεις που μπορούν να τινάξουν τα συμμαζευμένα πλέον οικονομικά του Δήμου (κάποια από αυτά πληρώθηκαν από την τέως δημοτική αρχή).
Ο συγκεκριμένος τρόπος εκτέλεσης εργασιών και προμηθειών, είναι ένας ιδιαίτερος και παράδοξος τρόπος, που στα χρόνια της τέως δημοτικής αρχής γνώρισε μεγάλη άνθηση, έγινε σύστημα, μία καλοκουρδισμένη μηχανή.
Εργασίες, προμήθειες και υπηρεσίες, χωρίς εγγραφή στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό, χωρίς επιτροπές και πρωτόκολλα παραλαβής, χωρίς κανένα έλεγχο, όπου κανείς δεν μπορεί να βρει και να ελέγξει τίποτα.
Δείτε εδώ μία πρόσφατη λεπτομερή αναφορά από εμάς στο θέμα και να αναφέρουμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει καμία διαταγή πληρωμής για προφορικές εργασίες και προμήθειες. Το φαινόμενο ευτυχώς σταμάτησε.
———————————
Με Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την 10η Μαΐου, καθορίστηκε η διαδικασία επιχορήγησης των Δήμων και των Περιφερειών για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..