Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Εγκρίθηκε ο πρώτος στο είδος του νόμος- κανονισμός για την Αποκατάσταση της Φύσης.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Για όσους δεν γνωρίζουν στην περιοχή μας έχουμε δύο περιοχές Natura 2000, που περιλαμβάνονται μέσα στην θεσοθετημένη με Προεδρικό Διάταγμα ΠΟΑΥ Εχινάδων Νήσων και Αιτωλοακαρνανίας.
Την GR2310015 ”Δέλτα Αχελώου, Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού & Εκβολές Ευήνου, Νήσοι Εχινάδες, νήσος Πεταλάς, Δυτικός Αράκυνθος & Στενά Κλεισούρας” και την GR2220003 ”Εσωτερικό αρχιπέλαγος Ιονίου (Μεγανήσι, Αρκούδι, Άτοκος, Βρόμωνας)”.
Και στις 2 περιοχές Natura εκλείπει η δέουσα εκτίμηση σε ποια κατάσταση βρίσκονται σήμερα, κάτι που αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας από το Ενωσιακό Δίκαιο. 

———————–
Υποστηρικτές του
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
Ιστορική απόφαση της ΕΕ: Εγκρίθηκε ο πρώτος στο είδος του νόμος- κανονισμός για την Αποκατάσταση της Φύσης.
Το ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Ελληνικό κόμμα που είχε στην προεκλογική του ατζέντα για τις Ευρωεκλογές, μάλιστα σε περίοπτη θέση, το σχετικό θέμα.
Το Πράσινο Κίνημα χαιρετίζει την ιστορική απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εγκρίνει τον πρώτο στο είδος του – κανονισμό για την αποκατάσταση της φύσης (Nature Restoration Law). Ο νόμος αυτός αποσκοπεί στη θέσπιση μέτρων για την αποκατάσταση τουλάχιστον του 20% των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών της ΕΕ έως το 2030 και όλων των οικοσυστημάτων που χρήζουν αποκατάστασης έως το 2050.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..