Ιδιωτικοποίηση Νερού: Οι πολίτες υπογράφουν κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού.

     Περισσότερες από 50.000  υπογραφές έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής το ψήφισμα με τίτλο «Σώστε το νερό από την ιδιωτικοποίηση», με το οποίο πολίτες ζητούν να αποσυρθούν οι εταιρίες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ και όποιες άλλες δημοτικές εταιρείες ύδρευσης από το μενού των αποκρατικοποιήσεων όπως και να προστατευθούν οι πηγές σε όλη τη χώρα.
Στο κείμενο της «Πρωτοβουλίας για την μη ιδιωτικοποίηση του νερού» που θα σταλεί στην κυβέρνηση εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν πρέπει να γίνει η ιδιωτικοποίηση, παραθέτοντας σχετικά παραδείγματα από άλλες χώρες.
Οι υπογράφοντες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους στην πώληση σε ιδιώτες των εταιρειών Ύδρευσης ολόκληρης της ελληνική επικράτειας και διαμηνύουν ότι ακόμα και εάν αυτή προχωρήσει θα αγωνιστούν για να την ακυρώσουν, όπως συνέβη στο Παρίσι το 2010.
«Δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν αιρετό ή μη προσωρινό διαχειριστή της δημόσιας περιουσίας, σε εθνικό, περιφερειακό ή δημοτικό επίπεδο, το ηθικό δικαίωμα να παίρνει αποφάσεις σε θέματα που υπερβαίνουν το πεδίο δράσης ακόμη και της αρχής του κράτους, που δεν είναι αέναο» σημειώνει κείμενο, που υπενθυμίζει ότι η πρόσβαση στο νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews