Θ. Κομματάς για εργατικό ατύχημα στην Κατούνα : ευχάριστα τα νέα για την υγεία του συναδέλφου

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο, ο υπάλληλος καθαριότητας του δήμου Ακτίου Βόνιτσας, που τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο πόδι κατά την ώρα της εργασίας του. Σύμφωνα τον Θύμιο Κομματά, πρόεδρο των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ νομού Αιτλωοακαρνανίας, που μίλησε σήμερα στον ΔΥΤΙΚΑ fm και την Δήμητρα Λαοπόδη «έμαθα χθες βράδυ ότι είναι καλύτερα. Το πόδι συγκολήθηκε, αιματώνεται και πιστεύω να το γλυτώσει. Από ότι μου είπαν οι συνάδελφοι λίγα λεπτά αν καθυστερούσαν να τον μεταφέρουν στο Κ.Υ. μπορεί να είχε πεθάνει»

 

Σύμφωνα με τον κ. Κομματά όλα συνε΄βησαν στις 6.20 το πρωί όταν το απορριμματοφόρο του δήμου Ακτίου Βόνιτσας σταμάτησε και ο υπάλληλος, που ήταν πίσω κατέβηκε να αδειάσει τον κάδο. Εκείνη την ώρα άλλος οδηγός που περνούσε από το σημείο με το ΙΧ του προσπέρασε και στη συνέχεια φαίνεται άλλαξε γνώμη και έκανε πίσω και έπεσε πάνω στον εργαζόμενο.

Ο κ. Κομματάς και η ΠΟΕ ΟΤΑ μετά την ανακοίνωση που εξέδωσαν συνομίλησαν με τον δήμο Ακτίου Βόνιτσας και την επόμενη Τρίτη το πρωί θα συναντηθούν με τον δήμαρχο Αθ. Κασόλα.

 

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο η ανακοίνωση του δήμου Ακτίου Βόνιτσας για το συμβάν, στο οποίο το ατύχημα αναφέρεται ως τροχαίο ατύχημα. Για να αποδειχθεί τι είδους ατύχημα ήταν πρέπει να υπάρχει το πόρισμα της Επιθεώρησης Εργασίας

Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

 

Ένα ακόμα πολύ σοβαρό εργατικό ατύχημα συνέβη σήμερα, στο Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας κοντά στη Κατούνα. Υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες, συνάδελφος εργαζόμενος στην αποκομιδή απορριμμάτων τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει ακόμη και να χάσει το πόδι του!

 

Περιμένουμε από την Επιθεώρηση Ασφάλειας και Υγείας στην Eργασία Nομού Αιτωλοακαρνανίας, την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και τον έλεγχο των συνθηκών εργασίας καθώς και της τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων στην εργασία.

 

Ως Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Αιτωλοακαρνανίας ζητάμε άμεσα συνάντηση με Δήμαρχο Ακτίου – Βόνιτσας κ. Κασόλα Αθανάσιο, προκειμένου να ενημερωθούμε:

 

Για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος.

 

Εάν ελέγχεται ο εξοπλισμός στην Υπηρεσίας Καθαριότητας, αλλά και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες, ώστε να βρίσκεται σε άριστη λειτουργική κατάσταση.

 

Εάν έχει εκπονηθεί μελέτη επαγγελματικού κίνδυνου όπως ο Νόμος προβλέπει προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη προστασία της Ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

 

Εάν εφαρμόζονται όλες οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες σύμφωνα με την μελέτη επαγγελματικού κίνδυνου για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών και εάν δίνονται έγκαιρα και σε επαρκή ποσότητα όλα τα αναγκαία ΜΑΠ στους εργαζόμενους.

 

Εάν υπάρχει έλεγχος και επίβλεψη από τον Τεχνικό Ασφαλείας και τον Ιατρό Εργασίας των ανωτέρω διαδικασιών.

 

Απαιτούμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του ατυχήματος και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για να μην επαναληφθούν παρόμοια ατυχήματα.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας εκφράζει τις ευχές του στον συνάδελφο για ταχεία ανάρρωση και δηλώνει ότι θα βρίσκεται δίπλα του σε ότι χρειαστεί.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας:

 

Την Κυριακή 16/6/24 συνέβη ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ΙΧ όχημα και απορριμματοφόρο του Δήμου Άκτιου Βονιτσας, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου στην καθαριότητα.

 

Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο ΚΥ Αμφιλοχίας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης διεκομίσθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

 

Ο Δήμαρχος Θανάσης Κασόλας από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό του εργαζόμενου, μεταβαίνοντας στο νοσοκομείο στην Πάτρα όπου χειρουργήθηκε ο εργαζόμενος .

 

Τα αιτία του ατυχήματος διευρύνονται από τις αρμόδιες αρχές.

 

Ταχεία ανάρρωση και περαστικά ευχόμαστε στον υπάλληλο του δήμου μας.

 

Για την δημοτική αρχή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα η υγεία και η προστασία των εργαζόμενων και θα τους στηρίζει με κάθε τρόπο.

Το άρθρο Θ. Κομματάς για εργατικό ατύχημα στην Κατούνα : ευχάριστα τα νέα για την υγεία του συναδέλφου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.