Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Όλη η αλήθεια για το θέμα των παραβόλων – Ανελέητος πόλεμος σε βάρος της Παράταξης ‘’Καθαρά Χέρια’’ – Ξηρομερίτες γρηγορείτε…

Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

‘’Μάλλιασε’’ η γλώσσα μου να φωνάζω και να προειδοποιώ -καιρό τώρα- και με κάθε ευκαιρία, ότι σε αυτές τις Δημοτικές εκλογές θα έχουμε, στο Ξηρόμερο, καταστάσεις πρωτόγνωρες και πόλεμο φθοράς με κτυπήματα κάτω από τη μέση και δόλιες συμπεριφορές. Κάποιοι είναι αδίστακτοι , δεν ορρωδούν μπροστά σε τίποτα, καταργούν τις κόκκινες γραμμές- που, μάλλον, ποτέ δεν είχαν- και δεν διστάζουν να προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση, αρκεί να εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Ποιοι είναι αυτοί; Ο χρόνος θα το δείξει, όπως και με ποιο τρόπο λειτούργησαν, ή λειτουργούν. Κάποιοι, προφανώς, τα γνωρίζουν όλα αυτά, αλλά θα αποφασίσουν οι ίδιοι, αν, πότε και πως θα αντιδράσουν.

Αναφέρομαι -απ’ ότι αντιληφθήκατε- στην υπόθεση, των παραβόλων των υποψηφίων του Συνδυασμού ‘’Ξηρόμερο Νέα Μέρα-Καθαρά Χέρια’’, που προκάλεσε σάλο στο Ξηρόμερο και απειλεί να δυναμιτίσει το ομαλό κλίμα διεξαγωγής των εκλογών.

Θα αποφύγω, συνειδητά, να προβώ σε αφορισμούς, χαρακτηρισμούς και επιμερισμούς ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι θέμα δικό μου, αλλά άλλων.

Απλώς θα παραθέσω, ό,τι γνωρίζω έως αυτή την ώρα από αξιόπιστες πηγές, χωρίς ωστόσο, τίποτα να υιοθετήσω. Στην κρίση, λοιπόν, των Ξηρομεριτών θέτω τις εξής πληροφορίες και εύλογα ερωτήματα, που απασχολούν κάθε πολίτη, που στοιχειωδώς σκέπτεται και προβληματίζεται για όσα λαμβάνουν χώρα στον τόπο μας.

1. Τα παράβολα των 158 υποψηφίων του Συνδυασμού ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ έχουν εκδοθεί τα περισσότερα στις 30 Αυγούστου και λίγα (περίπου 18) στις 31 Αυγούστου. Πληρώθηκαν την ημέρα έκδοσής τους στην Εθνική Τράπεζα Μεσολογγίου από λογαριασμό του κ Αλέξανδρου Σάββα.

2. Η δέσμευση των παραβόλων από το ΥΠΕΣ έγινε σήμερα, καθότι η Τράπεζα καθυστερεί τρεις, ή και περισσότερες ημέρες να μεταφέρει στο Δημόσιο τα ποσά, που προορίζονται γι αυτό και έχουν εισπραχθεί από την ίδια. Σημειωτέον ότι την ίδια πρακτική ακολουθούν όλες οι Τράπεζες. Όσοι συναλλάσσονται με Τράπεζες το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά.

3. Η ανακήρυξη Συνδυασμών και υποψηφίων θα γίνει, σύμφωνα με τον Νόμο, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε το αρμόδιο Πρωτοδικείο θα πρέπει να έχει διερευνήσει όλα τα δεδομένα, που ορίζει ο Νόμος και αφορούν Συνδυασμούς και υποψηφίους και αναλόγως θα πράξει. Αν δηλαδή, κάποιος Συνδυασμός δεν πληροί τις προϋποθέσεις θα απορριφθεί η συμμετοχή του στις εκλογές και αν αυτό συμβαίνει με κάποιον υποψήφιο , επίσης, θα αποκλεισθεί η συμμετοχή του, χωρίς ο Συνδυασμός του να έχει τη δυνατότητα να τον αντικαταστήσει.

Κατόπιν όλων αυτών τίθενται ευθέως, τα ερωτήματα:

1. Πως, και από που διέρρευσε στα Τοπικά Μέσα Ενημέρωσης η πληροφορία που δημοσιεύθηκε από κάποια blogs του Ξηρομέρου, ότι κάποια Παράταξη δεν πλήρωσε τα παράβολα και ότι έχει πρόβλημα ποσόστωσης ο Συνδυασμός, ο οποίος -ναι μεν δεν κατονομαζόταν- αλλά ευκρινώς φωτογραφιζόταν και δεν είναι άλλος από τον Συνδυασμό ‘’ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΝΕΑ ΜΕΡΑ-ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ’’ ;

Πως δηλαδή, δημοσιοποιούνται στοιχεία, τα οποία μόνον το Πρωτοδικείο γνωρίζει και είναι το μόνο αρμόδιο να κοινοποιήσει και δημοσιοποιήσει, αλλά μόνο στις 10 Σεπτεμβρίου και όχι νωρίτερα ;

2. Πως είναι δυνατόν η Παράταξη, την οποία πρωτίστως αφορά, τυχόν, πρόβλημα, να έχει άγνοια και να πληροφορείται γι αυτό μέσα από τα τοπικά μπλογκς, και όχι από τις Αρμόδιες Κρατικές Αρχές ;

3. Ποιοι είναι αυτοί, που υποκατέστησαν το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου και δημοσιοποιούν πληροφορίες, που δεν νομιμοποιούνται να δημοσιοποιούν ;

Το θέμα, κατά τη ταπεινή μου άποψη είναι πολύ σοβαρό. Αγγίζει τα όρια πρωτοφανούς σκανδάλου, που πλήττει θεσμούς και Αρχές.

Εκτιμώ ότι η Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά, θα διερευνήσει το όλο ζήτημα σε όλες τις λεπτομέρειες και διαστάσεις του και ότι θα πράξει τα δέοντα και- εκ του Νόμου και του Συντάγματος – οριζόμενα.

Αν δούμε ακόμη και επέμβαση του Αρείου Πάγου, ας μην εκπλαγούμε.

Ο Ασκός του Αιόλου, άνοιξε και ίσως συμπαρασύρει πολλούς μαζί του….

ΥΣ. Σε λίγο Θα ακολουθήσει δημοσίευση του παραβόλου μου, ως υποψηφίου, παρμένο από το taxinet ( ΑΑΔΕ ), που δεσμσεύθηκε από το ΥΠΕΣ.