Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Τα δύο πρώτα κλουβιά στη θέση Βουλγαρέλα

Γράφει- Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Φίλος αναγνώστης πρωί πρωί σήμερα μου έστειλε φωτογραφίες από τα δύο πρώτα κλουβιά, που τοποθέτησε η ενδιαφερόμενη εταιρεία, στη θέση Βουλγαρέλα, όπου θα μεταφέρει την μονάδα της, που μέχρι τώρα ήταν εγκατεστημένη στην περιοχή Διόνη, Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από απόσταση και συγκεκριμένα από τον δρόμο. Για το λόγο αυτό είναι δυσδιάκριτα τα δύο κλουβιά, που φαίνονται ως να είναι ένα.

Μόλις πριν δύο ημέρες έγραφα σε άρθρο μου ότι ο Δήμος θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε προσφυγή για λήψη ασφαλιστικών μέτρων έτσι ώστε να σταματήσουν οι όποιες εργασίες εγκατάστασης νέων κλουβιών στην επίμαχη περιοχή. Ήταν άρθρο απάντηση στην ανακοίνωση του Δημάρχου κ. Τριανταφυλλάκη ότι θα ζητηθούν ασφαλιστικά μέτρα, πράγμα, όμως, που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Μάλιστα επεσήμαινα ότι η όποια καθυστέρηση στη λήψη αυτών των μέτρων θα καθιστούσε ανώφελη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη αφού η ενδιαφερόμενη εταιρεία θα προχωρούσε τις εργασίες της σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχει τελειώσει το έργο, όταν θα γινόταν στο Δικαστήριο η συζήτηση για τη λήψη των ασφαλιστικών. Κατά συνέπεια το Δικαστήριο θα εκκαλείτο να διατάξει -στην καλύτερη των περιπτώσεων- την παύση των εργασιών. Από τη στιγμή όμως που οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί, το Δικαστήριο δεν μπορεί να διατάξει παύση εργασιών…….

Αυτή τη στιγμή οι εργασίες φαίνεται να συνεχίζονται απρόσκοπτα και ο χρόνος που θα χρειασθεί να γίνει η προσφυγή του Δήμου είναι υπερ αρκετός για να ολοκληρωθούν. Οπότε, είναι δώρον άδωρο, είτε γίνουν, είτε όχι τα ασφαλιστικά μέτρα.
Να κάπως έτσι γίνονται, γενικά, οι δουλειές. Όλα αυτά, για όσους δεν θέλουν, ή δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν, πως μπορεί κάτι να μεθοδευτεί και να υλοποιηθεί και αυτοί, που το έχουν μεθοδεύσει να βγουν και…… από πάνω και να τηρούν τα προσχήματα, εις δόξαν των αφελών….
Πάντως, η διαδικασία για την προσφυγή με στόχο την λήψη ασφαλιστικών μέτρων δεν έχει ξεκινήσει από το Δήμο. Άραγε, τι περιμένουν; Να ολοκληρωθούν οι εργασίες; ΄Αυτό θα γίνει, σύντομα και ενδεχομένως μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Μέχρι τότε, αντικειμενικά, δεν θα έχει γίνει η προσφυγή.
Τι έχει να πει για όλα αυτά ο κ. Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, τα μέλη του ΔΣ και η αντιπολίτευση; Τι έχει να πει ο νυν και μελλοντικός Πρόεδρος του Καραϊσκάκη κ. Μητσιάνης Αθανάσιος, στη δικαιοδοσία της Κοινότητας του οποίου υπάγεται η συγκεκριμένη περιοχή, ενώ ο ίδιος εργάζεται στην εταιρεία, που εγκαθίσταται η νέα ιχθυομονάδα; Θα ενημερώσει τους τους συγχωριανούς του; Θα τους κινητοποιήσει; ή θα το πράξει αυτό στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;
 
Τι έχει να πει ο εξ απορρήτων του Δημάρχου κ. Σούλας, που τυγχάνει να είναι και ο κινών τα νήματα της Επιτροπής Αγώνα κατά της ΠΟΑΥ;
Τι έχουν να πουν όλοι οι προαναφερθέντες ;
Ναι, γνωρίζω ότι η σιωπή είναι χρυσός…….