Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Δημοσιεύεται το ΠΔ για την ΠΟΑΥ – Γάγγραινα οι ανώνυμοι σχολιαστές …

Γράφει – σχολιάζει ο Θωμάς Μπαρμπαρούσης.

Ποιος θα το περίμενε… Λίγους μήνες πριν τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών η κυβέρνηση, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων της μια ολόκληρη περιοχή, αλλά ανταποκρινόμενη, απολύτως στις απαιτήσεις αμφιλεγόμενων επενδυτών, προχωρά στην εγκαθίδρυση ΠΟΑΥ στις Εχινάδες και την ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Αστακού-Μύτικα.

 
Πληροφορίες από καλά ενημερωμένους Νομικούς κύκλους αναφέρουν ότι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σακελλαροπούλου έχει υπογράψει ήδη από τις 13 Ιανουαρίου το ΠΔ για την ΠΟΑΥ στις Εχινάδες Νήσους και την Αιτωλοακαρνανία, το οποίο έχει ήδη σταλεί για Δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Η Δημοσίευση αναμένεται να γίνει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, εκτός απροόπτου. Με την δημοσίευση τίθεται σε ισχύ το ΠΔ και αποκτά νομική υπόσταση, πράγμα που στην πράξη σημαίνει ότι οι πρόνοιές του θα μπορούν, πλέον, ‘’να λάβουν σάρκα και οστά’’.
 
Από την ημέρα της δημοσίευσης ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την προσφυγή, στο ΣτΕ για ακύρωσή του, από οποιονδήποτε νομιμοποιείται προς τούτο. Ο χρόνος, που θα πρέπει να κατατεθεί η προσφυγή είναι εξήντα ημέρες και η Επιτροπή Αγώνα για την ΠΟΑΥ έχει δηλώσει έτοιμη να ανταποκριθεί στο χρονικό αυτό περιθώριο, καθώς ανέμενε μια τέτοια εξέλιξη, δηλαδή την υπογραφή του ΠΔ. Ο σχετικός φάκελος είναι έτοιμος, όπως και η Νομική ομάδα που θα χειριστεί την υπόθεση.
 
Και όπως λένε άτομα που γνωρίζουν καλά το ζήτημα, η Επιτροπή έχει πολλά και σοβαρά όπλα στη φαρέτρα της-νομικά και άλλα-ώστε να επιτύχει την ακύρωση του ΠΔ. Φέρεται δε, αποφασισμένη να φθάσει το ζήτημα μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και όχι μόνον.
 
Δύσκολο, πράγματι και ιδιαίτερα κοστοβόρο το εγχείρημα, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία…..
Ωστόσο, το ερώτημα που ανακύπτει είναι αν η Επιτροπή θα επωμισθεί όλο αυτό το βάρος της προσπάθειας, ή θα έχει και συμπαραστάτη, και ποιόν.
 
Μέχρι σήμερα παλεύει μόνη της έχοντας την ‘’αχνή’’-μέχρι παρεξηγήσεως-συμπαράσταση του Δήμου. Θα μπει, άραγε μπροστάρης ο κ. Δήμαρχος, ή θα παρακολουθεί, εξ ασφαλούς αποστάσεως τα τεκταινόμενα, συμπαραστεκόμενος απλά και αμυδρά;
 
Τι θα κάνει η Περιφέρεια; Δήμος και Περιφέρεια θα παρίστανται στο ΣτΕ, ως Νομικοί Συμπαραστάτες της Επιτροπής κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ή θα την αφήσουν μόνη της να ‘’βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά’’; Οψόμεθα…
 
Όσο για τα κόμματα, τα έχουμε πει πολλάκις, αλλά η ώρα της κρίσης φθάνει για όλους. Βουλευτικές και Δημοτικές εκλογές, είναι πλέον, προ των πυλών….. Είναι η ώρα η κρίσιμη και ο κάθε πολίτης τίθεται και αυτός αντιμέτωπος, με τις ευθύνες που του αναλογούν…. Δεν ήξερα, δεν άκουσα, δεν κατάλαβα και άλλα τινά, δεν έχουν θέση σε αυτό, που συμβαίνει, ή θα συμβεί στον τόπο….
 
——-Τι άγχος, τι αγωνία, τι ανησυχία και τι πανικός είναι αυτός που διακατέχει ορισμένους με τον Συνδυασμό των ‘’Ενεργών Πολιτών Ξηρομέρου’’, που θα διεκδικήσει τη Δημαρχία στις εκλογές του Οκτωβρίου.
 
Ε, λοιπόν, για να σας ηρεμήσω θα σας μεταφέρω τις τελευταίες πληροφορίες περί τα Δημοτικά πράγματα του Ξηρομέρου.
Οι ‘’Ενεργοί Πολίτες’’ πρόκειται, σύντομα -και το αργότερο εντός δεκαπέντε ημερών- να ανακοινώσουν το όνομα, το έμβλημα του Συνδυασμού τους και φυσικά τον ηγέτη. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί τρεις υποψηφιότητες, από τις οποίες θα προκριθεί η καλύτερη.
 
Η Ομάδα βρίσκεται σε διαβουλεύσεις και τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με άτομο, ή άτομα άλλων συνδυασμών, παλαιών ή νέων. Στόχος και σκοπός να υπάρξει ένα σχήμα αξιόπιστο και δυναμικό, που θα πλαισιώνεται από πολίτες νέους και παλιούς , άφθαρτους, έντιμους, με κοινό όραμα και σχέδιο να προχωρήσει το Ξηρόμερο μπροστά.
 
Αυτός είναι και ο λόγος, που υπάρχει κάποια μικρή υστέρηση, επειδή τα βήματα θα πρέπει να είναι προσεκτικά και αποτελεσματικά ώστε να αποφευχθούν οποιαδήποτε προβλήματα στην πορεία και η παράταξη να καταστεί απόλυτα φερέγγυος. Να μην εμφανίζει δηλαδή τις διαλυτικές τάσεις, που έχει εμφανίσει η παρούσα Πλειοψηφούσα Παράταξη, που έχασε τους μισούς της Συμβούλους, σε λιγότερα από τρία χρόνια διακυβέρνησης.
 
Επομένως, ας μην έχουν καμία ανησυχία φίλοι, ή και αντίπαλοι του Νέου Συνδυασμού. Υπομονή, λοιπόν.
 
——-Καρκίνωμα για τη Δημόσια ζωή της περιοχής και για την τοπική κοινωνία του Ξηρομέρου αποτελούν οι ανώνυμοι σχολιαστές των μπλογκς. Άτομα, που δεν έχουν την τόλμη να αναλάβουν την ευθύνη για αυτά που λένε και γράφουν εμφανίζονται ως κριτές των πάντων, κρατώντας για τον εαυτό τους το ‘’άσπιλον και το αμόλυντον’’ και προπαντός την παντογνωσία.
 
Η λάσπη που εξαπολύουν σε βάρος αρθρογράφων και όχι μόνον, χρησιμοποιώντας αισχρούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, αποβλέποντας στο να τους ευτελίσουν και απαξιώσουν με κάθε τρόπο και μέσο, ξεπερνά κάθε ανεκτό όριο.
 
Είναι άτομα άκρως επικίνδυνα και ικανά για το οτιδήποτε. Δηλητηριάζουν την κοινή γνώμη της περιοχής και την ίδια την κοινωνία, οξύνουν, ή δημιουργούν πάθη και μίση και εν γένει δημιουργούν ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, φορώντας την γνωστή κουκούλα των δοσίλογων.
 
Και όλα αυτά, γιατί βρίσκουν πρόσφορο και ελεύθερο πεδίο. Εκμεταλλεύονται την ανοχή των μπλόγκς, που εσφαλμένα θεωρούν δημοκρατικό δικαίωμα και ελευθερία έκφρασης κάποιου ,να εξυβρίζει, να συκοφαντεί να σπιλώνει συνειδήσεις και υπολείψεις. 
 
Τελευταία, παρατήρησα ότι αρκετά σχόλια διαγράφηκαν από τους μπλόγκερς, προφανώς, μετά από διαμαρτυρίες θιγόμενων και απειλές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να προστατέψουν την προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική τιμή και υπόληψή τους.
 
Ένα πράγμα θα ήθελα να πω στους καλούς φίλους και συνεργάτες μου μπλόγκερς: Αν πράγματι θέλουν να συμβάλλουν στη βελτίωση του πολιτιστικού και πολιτικού γίγνεσθαι του Ξηρομέρου, θα πρέπει το ζήτημα αυτό να το αντιμετωπίσουν με περισσότερη σοβαρότητα, ΟΧΙ περισσότερη από αυτή που αρμόζει σε ένα πολιτισμένο περιβάλλον, και επιβάλλει η σχετική Νομοθεσία.
 
Άτομα ρατσιστές, υβριστές, συκοφάντες, σεξιστές και χυδαίοι δεν μπορούν να έχουν δημόσιο βήμα.
 
Η Ελληνική γλώσσα είναι τόσο πλούσια, που μπορεί κάποιος να πει τα πάντα, χωρίς να χρειασθεί να επιστρατεύσει τη χυδαιότητα, το ψέμα και την αγυρτεία.

 



0Shares

Το άρθρο Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Δημοσιεύεται το ΠΔ για την ΠΟΑΥ – Γάγγραινα οι ανώνυμοι σχολιαστές … εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.