Θωμάς Μπαρμπαρούσης – Δήμος Ξηρομέρου: Στα αζήτητα οι γυναίκες Δημοτικοί Σύμβουλοι – Ουδεμία ορίζεται Αντιδήμαρχος! Πλήρης ανδροκρατία

Γράφει-Σχολιάζει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί και πρωτοφανή αγνωμοσύνη αποτελεί η πρόθεση -ενδεχομένως και απόφαση- του Δημάρχου Ξηρομέρου κ. Τριανταφυλλάκη να μη ορίσει έστω και μία γυναίκα -από τις τέσσερις που εξελέγησαν με την Παράταξή του- ως Αντιδήμαρχο. Άραγε θεωρεί ανάξιες τις γυναίκες Δημοτικούς Συμβούλους, που επέλεξε ως υποψήφιες και τιμήθηκαν με την ψήφο των Ξηρομεριτών, υποσκελίζοντας, μάλιστα, άνδρες συνυποψηφίους τους; Και εάν τις θεωρούσε ανάξιες γιατί τις περιέλαβε στο ψηφοδέλτιό του; Επειδή απλά και μόνο υποχρεωνόταν από την Νομοθεσία που προβλέπει την συμμετοχή γυναικών σε ποσοστό 40%;

Δεν είναι γνωστές οι τελικές αποφάσεις του Δημάρχου, αλλά εάν ευσταθούν οι σχετικές πληροφορίες των προσκείμενων και ταυτιζόμενων με αυτόν blogs, στους υποψηφίους Αντιδημάρχους δεν περιλαμβάνεται κάποια γυναίκα, έστω και αν ο κ. Τριανταφυλλάκης και η Παράταξή του, υπερψηφίστηκαν, σε ποσοστό 70% από τον γυναικείο πληθυσμό, έναντι, περίπου, ποσοστού 60%, προερχόμενου από ψήφους ανδρών.

Σε τόση υπόλειψη έχει ο κ.Δήμαρχος και η παρέα του τις συνυποψηφίους γυναίκες;

Αν ναι, θα πρέπει κάποιος να του επισημάνει ότι η άποψη των ψηφοφόρων είναι εντελώς διαφορετική και αυτή την άποψη δεν μπορεί να την αγνοεί και περιφρονεί. Κάτι τέτοιο αποτελεί, επιεικώς, ασέβεια, σε αυτούς, που τον ανέδειξαν Δήμαρχο.

Αγνοεί, ή αδιαφορεί ο κ. Δήμαρχος ό,τι πανελλαδικώς αλλά και σε όλη τον πολιτισμένο κόσμο συμβαίνει, όπου θέσεις αξιοζήλευτες, όπως πρόεδρων της Δημοκρατίας, Αντιπροέδρων, πρωθυπουργών, στελεχών επιχειρήσεων και Διεθνών Οργανισμών, κατέχονται από γυναίκες, που ανταποκρίνονται απολύτως και με καλύτερο, πολλές φορές, τρόπο, απ ότι οι άνδρες.

Ας κοιτάξει δίπλα του, στην γειτονική μας Ιταλία το πόσο αξιόλογη είναι η πρωθυπουργός Μελόνι. Ας κοιτάξει τι συμβαίνει στο ΔΝΤ, στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, κλπ. Παντού οι γυναίκες έχουν θέση και ρόλο, όχι όμως στο Ξηρόμερο. Κρίμα….

Για την ιστορία και μόνο αναφέρω ότι οι γυναίκες υποψήφιες έλαβαν :

1. Κακαβά – Πανάγου – Μπελέχα Ευτυχία (Έφη) του Δημητρίου
523

2. Ταπραντζή-Πέττα Χριστίνα του Γερασίμου
523

3. Τσόμπου – Παύλου Άρτεμις του Σπυρίδωνα
514

4. Μητσάνη Ιωάννα (Άννα) του Χριστοδούλου
505

Ειδικότερα ο Συνδυασμός ”Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας”, Δήμαρχος Ιωάννης Τριανταφυλλάκης – 16 δημοτικοί σύμβουλοι.

Δ.Ε. Αλυζίας.

Ρετούλης Θωμάς του Ιωάννη
631

Παληογιάννης Παναγιώτης του Ευσταθίου
612

Πολύζος Βασίλειος του Παρασκευά
477

Σιδεράς Στυλιανός του Ζώη
409

Δρακάς Παναγιώτης του Ευσταθίου
344

Δ.Ε Αστακού.

Μακρής Σωτήριος του Κωνσταντίνου
1.118

Μάντζαρης Ελευθέριος του Ιωάννη
975

Χρόνης Ιωάννης του Χρήστου
598

Κακαβά – Πανάγου – Μπελέχα Ευτυχία (Έφη) του Δημητρίου
523

Ταπραντζή-Πέττα Χριστίνα του Γερασίμου
523

Τσόμπου – Παύλου Άρτεμις του Σπυρίδωνα
514

Μπαμπούρης Κωνσταντίνος του Θεόκλητου

511

Μητσάνη Ιωάννα (Άννα) του Χριστοδούλου
505

Τάγκας Δημήτριος του Χρήστου
497

Δ.Ε Φυτειών.

Γερόλυμος Σωτήριος του Φωτίου
707

Φλωρόπουλος Ιωάννης του Κωνσταντίνου
554