Θωμάς Μπαρμπαρούσης: Από τα αδέσποτα θα ”την βρει” ο Δήμαρχος και η Παράταξή του;

Γράφει-Σχολιάζει-Αποκαλύπτει
Ο ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Όσο και αν ακούγεται παράξενο ο Δήμαρχος και η Παράταξή του διατρέχουν τον κίνδυνο να πληρώσουν βαρύ το τίμημα της κακομεταχείρισης τριών αδέσποτων σκύλων από προσωπικό του Δήμου.

Το ζήτημα είναι γνωστό τοις πάσι, έχει πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις και το Ξηρόμερο ήλθε και πάλι στην επιφάνεια και την επικαιρότητα με άκρως αρνητικό τρόπο. Ο αντίκτυπος θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αλλά συνέπεσε το γεγονός με τις αναρίθμητες πυρκαγιές, που κατακαίνε την Ελλάδα και αποσπούν, δικαιολογημένα, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης.

Ωστόσο, το όλο θέμα όχι μόνον διατηρείται στην επικαιρότητα, αλλά αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις τις επόμενες ημέρες, καθώς οι φιλοζωικές οργανώσεις δεν έπαψαν να ασχολούνται με αυτό, αλλά αντίθετα προβαίνουν σε μια σειρά από μεθοδευμένες και σύννομες κινήσεις, προς κάθε κατεύθυνση.

Τη Δευτέρα πρόκειται να προβούν σε καταγγελία σε όσους φορείς και παράγοντες εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση, συνοδεύοντάς την με φωτογραφικό υλικό και μαρτυρίες.

Ο Δήμος Ξηρομέρου και το Αστυνομικό τμήμα Αστακού θα είναι οι πρώτοι αποδέκτες καθότι οι φιλοζωικές οργανώσεις θεωρούν ότι φέρουν την κύρια ευθύνη για ό,τι συνέβη με τα τρία αδέσποτα. Επίσης, οι εισαγγελίες Μεσολογγίου και Αγρινίου θα καταστούν κοινωνοί της υπόθεσης, όπως και οι Αστυνομικές Αρχές, που εποπτεύουν το Αστυνομικό Τμήμα Αστακού και φυσικά αποδέκτες θα γίνουν πολιτικοί φορείς και παράγοντες.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθούν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου για παράβαση της νομοθεσίας, που αφορά στο χειρισμό, την μεταχείριση και την προστασία των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς. Ήδη, έχουν γίνει επαφές με δικηγόρους από το Μεσολόγγι και την Αθήνα, που θα αναλάβουν την υπόθεση.

Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση, αργά ή γρήγορα ,θα φθάσει στις δικαστικές αίθουσες, με ότι αυτό συνεπάγεται για όσους η ακροαματική διαδικασία εντοπίσει να φέρουν ευθύνες. 

Να σημειωθεί ότι η σχετική νομοθεσία χαρακτηρίζει κακουργηματικές πράξεις, κάποιες που αφορούν την μεταχείριση των αδέσποτων ζώων και των ζώων συντροφιάς και οι ποινές που προβλέπονται είναι βαριές.

Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο η εισαγγελική Αρχή να προβεί σε αυτεπάγγελτη δίωξη, σε περίπτωση που κρίνει ότι αυτό επιβάλλεται στην προκείμενη περίπτωση. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι διαδικασίες θα επισπευσθούν και φυσικά δεν θα αφήσουν ανεπηρέαστο το εκλογικό κλίμα -προφανώς και το εκλογικό αποτέλεσμα- μέσα στο οποίο θα διενεργηθούν οι Δημοτικές εκλογές στο Ξηρόμερο.

Αυτό, πάντως, που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι το όλο θέμα και κυρίως η αντιμετώπισή του από την Δημοτική Αρχή έχει προκαλέσει θυμό και οργή, όχι μόνο στους φιλόζωους του Ξηρομέρου αλλά και σε πολίτες, που δεν ανέχονται να συμβαίνουν αυτά στον τόπο τους, με παραβιάσεις θεσμοθετημένων κανόνων συμπεριφοράς, από οποιαδήποτε Αρχή και πρωτίστως, από την Δημοτική Αρχή.

Πολλοί είναι οι Ξηρομερίτες, που νοιώθουν οργή γιατί η Δημοτική Αρχή δεν αναγνωρίζει το λάθος της και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη, προσπαθώντας, ταυτόχρονα, να επανορθώσει.

Λέτε, η Δημοτική Αρχή να το βρει από εκεί, που ποτέ δεν περίμενε;