Θανάσης Καββαδάς: «Ξεκίνησε σήμερα ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας με προϋπολογισμό 140.000.000 ευρώ»

Δημοσιεύθηκε σήμερα η περίληψη διακήρυξης της ανοικτής διαδικασίας για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου «Κατασκευή έργων ύδρευσης Νομών Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας» που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης…..


Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό δημοπράτησης 140.000.000 Ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή νέου δικτύου μεταφοράς πόσιμου νερού, με έργα υδροληψίας από τις πηγές Αγίου Γεωργίου Λούρου και αγωγούς μεταφορές.

Ειδικά αναφορικά με τη Λευκάδα, προβλέπεται η κατασκευή:

– Αγωγού μεταφοράς προς Λευκάδα συνολικού μήκους 87.903,25μ.

– Αγωγού προς υφιστάμενο αντλιοστάσιο Λυγιάς, συνολικού μήκους 1.389,00μ.

– Αγωγού προς νέα δεξαμενή στη θέση Φρύνι συνολικού μήκους 3.252,77μ.

– Δεξαμενής στη θέση Φρύνι Ν. Λευκάδας χωρητικότητας 1.200 κυβικών.

– Νέου Αντλιοστασίου στον Αγ. Νικόλαο.

Όπως αναφέρεται στην περίληψη, η ανάθεση θα γίνει με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή, ενώ η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε σαράντα (40) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Η προθεσμία υποβολής των προσφορών λήγει στις 29/12/2022 ενώ οι φάκελοι των προσφορών θα ανοιχθούν στις 10 Ιανουαρίου 2023.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής δήλωσε:

«Όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί και προαναγγείλει, μετά και από τις επανειλημμένες επαφές με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Καραγιάννη, καθώς και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, τους οποίους και θέλω να ευχαριστήσω, ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας ξεκίνησε μέσα στο Νοέμβριο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που θα λύσει τα προβλήματα υδροδότησης όχι μόνο στη Λευκάδα, αλλά και σε δύο ακόμα νομούς. Πρόκειται όμως και για ένα έργο που γίνεται με σύγχρονες προδιαγραφές για την καλύτερη εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων.

Ήταν ένα έργο το οποίο είχα σθεναρά και από τη θέση του Προεδρεύοντος σε κοινή συνεδρίαση 4 των Επιτροπών (Οικονομικών Υποθέσεων, Κοινωνικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων) της Βουλής, για το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και τη χρηματοδότησή του μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, όπου είχα ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του αγωγού ύδρευσης Πρέβεζας – Άρτας – Λευκάδας.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά σε ένα έργο που εξασφαλίζει πόσιμο νερό, ένα δημόσιο αγαθό που η πολιτεία έχει χρέος να προσφέρει σε όλους, με τρόπο που να εξασφαλίζεται η αειφορία. Και είναι πολύ σημαντικό ότι η Κυβέρνηση διεκδίκησε και εξασφάλισε τους απαιτούμενους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, ώστε αυτό το έργο να πάρει σάρκα και οστά.

Συνεχίζουμε, δημιουργούμε τα μεγάλα, σύγχρονα έργα για το παρόν και το μέλλον του τόπου, για μια καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη».

Δείτε την περίληψη της προκήρυξης του διαγωνισμού εδώ