Θάνατος 3 παιδιών στην Πάτρα: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία στην μητέρα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ήταν περίπου 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης, όταν έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στον εισαγγελέα στην Αθήνα προκειμένου να καταθέσει για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της.

Λίγο αργότερα, εις βάρος της ασκείται ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ δεν αργεί και η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή της.

Την Πέμπτη είχε, άλλωστε, διαρρεύσει, πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα είχε εντοπιστεί η ουσία κεταμίνη, η οποία – όπως έχουν καταθέσει οι γιατροί του παιδιού – δεν αποτελούσε σε καμία φάση μέρος της θεραπείας της μικρής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η 33χρονη που κατηγορείται, πλέον, για τη δολοφονία της κόρης της κρίθηκε «επικίνδυνη για διάπραξη νέων αδικημάτων».

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο του εντάλματος υπογραμμίζεται πως η κατηγορούμενη ως παιδοκτόνος είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς «όταν φτάνει κανείς να σκοτώσει το ίδιο του το παιδί είναι πιθανό να προκαλέσει κακό και σε άλλους».

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση χειρίζεται πλέον ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος, ενώ αναμένεται να κληθούν για καταθέσεις ο Μάνος Δασκαλάκης, καθώς και η αδερφή της 33χρονης μητέρας.

Οι πρώτοι διάλογοι με τους αστυνομικούς

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Pelop.gr, οι αστυνομικοί χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού – όπου μένει η Ρούλα Πισπιρίγκου – και της ζήτησαν να τους ακολουθήσει στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει κατάθεση – προσθέτοντας, μάλιστα, πως οι ίδιοι θα την επέστρεφαν πίσω στην Πάτρα.

Δεν της υπέδειξαν ένταλμα σύλληψης, παρά μόνο της ζήτησαν να τους ακολουθήσει.

«Με μεγάλη μου χαρά θα έρθω μαζί σας, είναι σωστό να σας δώσω διευκρινίσεις για να λάμψει η αλήθεια», φέρεται να σημείωσε η 33χρονη γυναίκα και τους ακολούθησε.

Μπαίνοντας στο αυτοκίνητο της Αστυνομίας με τα φιμέ τζάμια, οι άνδρες της ΕΛΑΣ της ζήτησαν να κλείσει το κινητό της τηλέφωνο.

Ο λόγος ήταν για να μην υπάρξει πιθανότητα να πληροφορηθεί – πριν της ανακοινωθεί από την Αστυνομία – ότι δεν πρόκειται για μια απλή μεταφορά, αλλά για προσαγωγή που στη συνέχεια θα γινόταν σύλληψη.