Η Ρωσία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και όσες χώρες έστειλαν όπλα στην Ουκρανία


Πολίτες και δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια φονικών όπλων και καυσίμων και λιπαντικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν μπορούν να μην κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας των συνεπειών”, σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών.
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση για τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην κατάσταση κρίσης στην Ουκρανία. Το ρωσικό διπλωματικό τμήμα πιστεύει ότι η ΕΕ, υπό το πρόσχημα του «ειρηνοποιού», χρηματοδότησε γενναιόδωρα για πολλά χρόνια το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο εγκαθιδρύθηκε στο έδαφος της Ουκρανίας ως αποτέλεσμα πραξικοπήματος, και μάλιστα ανενεργή, παρακολούθησε την εξόντωση των πολιτών του Ντονμπάς και «τον στραγγαλισμό ρωσόφωνων στην Ουκρανία».

Επίσης, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, η ΕΕ δεν έκανε τίποτα για να αναγκάσει το Κίεβο να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες του Μινσκ, ενώ έδωσε στην Ουκρανία χρήματα και παρείχε καθεστώς χωρίς βίζα. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας «υπό αμφίβολα προσχήματα» και επίσης «συμμετείχε σε παραστάσεις που ανέβασε το Κίεβο» που υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Αλλά τώρα οι μάσκες έχουν πέσει. Η απόφαση της ΕΕ στις 27 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις φονικών όπλων στον ουκρανικό στρατό είναι αυτοαποκαλυπτική. Σηματοδοτεί το τέλος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ως «ειρηνιστικού» εγχειρήματος για τη συμφιλίωση των ευρωπαϊκών λαών μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τα μέλη της ΕΕ πήραν τελικά το μέρος του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο εξαπέλυσε μια πολιτική γενοκτονίας εναντίον μέρους του ίδιου του πληθυσμού του», αναφέρει το μήνυμα στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών .

Έτσι, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, η ΕΕ δεν διστάζει να χαρακτηρίσει τους πυραύλους και τα φορητά όπλα, τα πυρομαχικά και τα μαχητικά αεροσκάφη ως μέσα άμυνας. Επιπλέον, το ρωσικό διπλωματικό τμήμα εξωτερικού απαρίθμησε τα κριτήρια που διαμορφώθηκαν από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα οποία παραβιάζουν την απαγόρευση προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού από την Ε.Ε. Μεταξύ αυτών είναι μια ένοπλη σύγκρουση στη χώρα προορισμού και οι κίνδυνοι κλιμάκωσής της λόγω της προμήθειας όπλων, καθώς και απειλή για την περιφερειακή ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ένοπλης σύγκρουσης με τρίτη χώρα.

«Πολίτες και δομές της ΕΕ που εμπλέκονται στην προμήθεια φονικών όπλων και καυσίμων και λιπαντικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας θα είναι υπεύθυνοι για οποιεσδήποτε συνέπειες τέτοιων ενεργειών στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. Δεν μπορούν να μην κατανοήσουν τον βαθμό επικινδυνότητας των συνεπειών», σημείωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι κάθε ενέργεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ακολουθείται από σκληρή απάντηση από τη Ρωσία
Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τέλος ότι ο μύθος της στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και της Ρωσίας έχει καταρριφθεί: οι πρώην εταίροι «λένε ανοιχτά: σκοπεύουν να προκαλέσουν τη «μέγιστη ζημιά» στη Ρωσία, «χτυπήσουν σημεία πόνου», «σοβαρά να καταστρέψουν την οικονομία» και μιλουν για «καταστολή της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας».

«Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι δεν θα λειτουργήσει. Οι ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα μείνουν χωρίς σκληρή απάντηση. Η Ρωσία θα συνεχίσει να διασφαλίζει την υλοποίηση ζωτικών εθνικών συμφερόντων χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις κυρώσεις και τις απειλές τους».

Η έκθεση σημείωσε επίσης ότι μονομερείς περιορισμοί που είναι παράνομοι από διεθνή νομική άποψη στρέφονται κατά του ρωσικού λαού και ότι η αδιαίρετη κυριαρχία των δυτικών χωρών στην παγκόσμια οικονομία αποτελεί εδώ και καιρό παρελθόν.

ΠΗΓΗ

Το άρθρο Η Ρωσία απειλεί ευθέως την Ελλάδα και όσες χώρες έστειλαν όπλα στην Ουκρανία εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.