Η πάγια προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων. Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων είναι έμπιστοι συνεργάτες

 
      Ο Δήμος Ξηρομέρου ενημερώνει ότι έχει προχωρήσει στη σύσταση πάγιας προκαταβολής προς τους  Προέδρους των Κοινοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό έχει ανοίξει τους αντίστοιχους λογαριασμούς και ανακοινώνει την πρόθεσή του, στην προσεχή συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων, που θα πραγματοποιηθεί την Τέταρτη 29/07/20 και ώρα 12:00 μ.μ., στην αίθουσα του Δημαρχείου, να τους ενημερώσει για την ακολουθούμενη εκ του νόμου διαδικασία και να προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασης με κατάθεση των χρημάτων.
Σύμφωνα με το αρθ. 81 και 82 του Ν. 3852/2010 η Πάγια Προκαταβολή είναι το χρηματοδοτικό εργαλείο που δίνεται στις Τοπικές Κοινότητες, με αποκλειστική χρήση από τον Πρόεδρο, για επίλυση προβλημάτων του κάθε χωριού. Η προκαταβολή αυτή χρησιμοποιείται για έκτακτες ανάγκες που θα προκύψουν στις τοπικές κοινότητες σύμφωνα με το Ν.
3852/2010, άρθρο 82 και 83 , για ζημιές μικρής κλίμακας σχετικά με το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, για την  αποκατάσταση ζημιών στο δημοτικό δίκτυο ηλεκτροφωτισμού, για την καλή κατάσταση και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων επισκευής των παιδικών χαρών, για   την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, τη συντήρηση και την ευταξία του κοιμητηρίου της κοινότητας.