Η μυστηριώδης κατασκευή στα βάθη του Ωκεανού. Ποιος μπορεί να την έστησε;


Η εξερεύνηση της Σελήνης είναι πλέον μια αρκετά οικεία υπόθεση ενώ επιχειρηματίες και επιστήμονες εξετάζουν την περίπτωση να στείλουν επανδρωμένες αποστολές τόσο στο Φεγγάρι, όσο και στον πλανήτη Άρη.

Ωστόσο, το πιο ανεξερεύνητο κομμάτι του δικού μας πλανήτη, είναι οι θάλασσες και οι ωκεανοί. Τι μπορεί να κρύβουν στα υγρά σπλάχνα τους, πέρα από ναυάγια και ζωντανούς οργανισμούς που δεν γνωρίζουμε, ούτε καν φανταζόμαστε την ύπαρξή τους;

Φαίνεται, ευτυχώς, ότι το ROV, ένα υποβρύχιο απομακρυσμένο όχημα που διαχειρίζεται και ελέγχεται από το Olympic Challenger, ίσως, κατάφερε να εντοπίσει μία δομή που προκαλεί μεγάλη αμηχανία σε αρκετό κόσμο. Πρόκειται για μία πιθανή κατασκευή που φαίνεται να “ριζώνει” βαθιά μέσα στον πάτο του ωκεανού, η οποία καταγράφηκε στις 11:18PM CDT, την 11η Σεπτεμβρίου 2010.

Είναι ακόμα άγνωστο τι ακριβώς είναι αυτό το αντικείμενο στον πυθμένα. Όπως θα δείτε στο βίντεο παρακάτω, αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό ορθών γωνιών, γεγονός που το καθιστά απίθανο να πρόκειται για ένα φυσικό σχηματισμό, με φυσική προέλευση.

Λέγεται, πως η εταιρία που έκανε την ανακάλυψη είναι απρόθυμη να συζητήσει ή ακόμη και να αναγνωρίσει το υλικό. Κατά συνέπεια, οι θεωρίες φουντώνουν πως πρόκειται για μια κατασκευή που δεν θέλουν να δημοσιοποιηθεί. Όμως, τελικά φαίνεται πως πετυχαίνουν το εντελώς αντίθετο.

Πάντως, υποστηρίζεται ότι αυτή η μυστηριώδης κατασκευή θα μπορούσε να είναι μέρος του Deepwater Horizon, ένα ημι-υποβρύχιο εξάρτημα γεώτρησης ανοικτής θάλασσας, το οποίο τον Σεπτέμβριο του 2009, άνοιξε το βαθύτερο φρεάτιο πετρελαίου στην ιστορία σε κατακόρυφο βάθος 35.050 πόδια (10.683 μέτρα). Όμως, στις 20 Απριλίου 2010, ενώ άρχισε να κάνει γεωτρήσεις, μια έκρηξη στην εξέδρα σκότωσε 11 άντρες από το πλήρωμα και πυροδότησε μια αδιαπέραστη πυρκαγιά ορατή σε απόσταση περισσότερο από 60 χλμ. Η εγκατάσταση, δύο ημέρες αργότερα, στις 22 Απριλίου, βυθίστηκε, με το φρεάτιο να αναβλύζει στον βυθό και να προκαλεί τη μεγαλύτερη διαρροή θαλάσσιου πετρελαίου στην ανθρώπινη ιστορία.

Άλλοι, όπως ισχυρίζονται πως δεν πρόκειται για το “κουφάρι” του Deepwater Horizon, αφού μετά από λίγα χρόνια το μυστηριώδες αντικείμενο, εξαφανίστηκε οπότε η μοίρα της προέλευσής του διανθίζει ένα μυστήριο, για όλους εκείνους που δεν δέχονται πως ό,τι απέμεινε βυθισμένο Deepwater Horizon, έπεσε και διαλύθηκε, βυθίστηκε περισσότερο και καλύφθηκε από τον βυθό ή παρασύρθηκε από τα ρεύματα.

Από τότε, οι υποθέσεις και τα σενάρια για το τι μπορεί να είναι αυτή η μυστηριώδης δομή, παραμένουν και περιφέρονται. Όμως, εσείς μπορείτε να δείτε ολόκληρη την δομή, στα δύο βιντεάκια που ακολουθούν, να μάθετε περισσότερα και να καταλήξετε στο δικό σας συμπέρασμα: “Mysterious Structure Found On Bottom The Ocean?” και “Mystery Object on Ocean Floor”. Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά:

diadrastika

Το άρθρο Η μυστηριώδης κατασκευή στα βάθη του Ωκεανού. Ποιος μπορεί να την έστησε; εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – Xiromeropress.gr.