Η επιστημονική άποψη για τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας, διατυπωμένη στην έγκριτη εφημερίδα ”Καθημερινή”, από αναγνωρισμένους επιστήμονες: «Αν τοποθετούνται σε θάλασσες που έχουν χαμηλό βάθος, κάτω από 20 μέτρα, τότε η επίδραση είναι σημαντική – οτιδήποτε φεύγει από τα κλουβιά πολύ γρήγορα φτάνει στον πυθμένα».

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, σας παρουσιάσαμε το πολύ σημαντικό δισέλιδο δημοσίευμα, στο σαλόνι της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία και έγκριτης ελληνικής εφημερίδας ”Καθημερινή” (σελ. 28 & 29), για το πρόβλημα των ιχθυοκαλλιεργειών στον Δήμο Ξηρομέρου. Το δημοσίευμα υπογράφεται από την δημοσιογράφο Ηλιάνα Μαγρά (δείτε εδώ).
Το κομμάτι που μας έκανε μεγαλύτερη εντύπωση στο δημοσίευμα, ήταν η εξέταση του θέματος από επιστημονική σκοπιά. Το συγκεκριμένο κομμάτι θεωρούμε ότι είναι η πλήρη δικαίωση των θέσεων της Επιτροπής Αγώνα για την μη εγκατάσταση νέων μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας και επέκταση υπαρχουσών στο παράκτιο μέτωπο Αστακός – Μύτικας και στη νήσο Κάλαμο, στα αβαθή νερά, μέσα σε πανέμορφους κολπίσκους και δίπλα σε πανέμορφες παραλίες που τις χρησιμοποιούν λουόμενοι.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..