Η Αρετή Κετιμέ και «Τα Κλέφτικα» στο «Ελληνίς» – Μαζί της ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Την Τρίτη 29 Ιουνίου

Το Δη. Πε.Θε. Αγρινίου ανοίγει την αυλαία του Θερινού του Προγράμματος με τη Μουσική παράσταση «ΤΑ ΚΛΕΦΤΙΚΑ » την Τρίτη 29 Ιουνίου στον κινηματογράφο «Ελληνίς», στις 21:30.

«Και στη δεξιά μου τη μεριά ν΄αφήστε παραθύρι,
να μπαίνει ό ήλιος το πρωϊ και το δροσό το βράδυ,
να μπαινοβγαίνουν τα πουλιά, της άνοιξης τ΄αηδόνια,
και να περνούν οι γέμορφες, να με καλημεράνε».
«ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΗ ΤΟ ΚΙΒΟΥΡΙ»

Τα κλέφτικα τραγούδια εγκωμιάζουν τη ζωή, τα κατορθώματα, τη νικηφόρα μάχη ή τον ένδοξο θάνατο. Μολονότι αναφέρονται σε ιστορικά γεγο­νότα δεν περιλαμβάνουν ακριβή διήγηση ούτε προσήλωση σε συγκε­κριμένα πρόσωπα. Εδώ οι ήρωες, σε αντίθεση από τα ακριτικά, δεν έχουν υπερφυσικές ικανότητες και είναι απλοί θνητοί. Στα ολιγόστιχα λιτά, χωρίς εξηγήσεις και περιγραφές περιστατικών, κλέφτικα τραγούδια η μετάβαση από την μια εικόνα στην άλλη γίνεται γρήγορα. Σε όλα σχεδόν απαντάται ζωντανός διάλογος μεταξύ προ­σώπων, ενώ ενίοτε, όταν δεν υπάρχει δεύτερο πρόσωπο, ο δημιουργός εισάγει μια συμβατική εικόνα, όπως ένα πουλί με ανθρώπινη λαλιά προκειμένου να παραχθεί ο διάλογος.

παίζουν οι μουσικοί:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: κλαρίνο
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΣΥΚΙΩΤΗΣ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΟΣ: λαούτο
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: κρουστά
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: βιολί

σκηνοθεσία: ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ
videoart: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ
φωτισμοί: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
ηχητική επιμέλεια: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ
στις απαγγελίες των κειμένων ακούγονται οι φωνές των ΜΑΙΡΗ ΤΣΙΡΩΝΗ και ΗΛΙΑ ΚΑΡΕΛΛΛΑ

*ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:
30 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΑΤΟΣ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ στις 9.30 μ.μ.
31 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΑΛΑΙΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ, ΠΑΤΡΑ στις 9.30 μ.μ.
1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΚΑΣΤΡΟ, ΒΟΝΙΤΣΑ στις 9.30 μ.μ.

Το Δη.Πε.Θε. Αγρινίου τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και παράλληλα κατανοώντας την ανάγκη του κοινού και των καλλιτεχνών για επικοινωνία επέλεξε να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στις παραστάσεις του.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις με ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟ, θα πρέπει να επικοινωνούν τις εργάσιμες ημέρες στα τηλέφωνα του θεάτρου 26410 21158 και 46452 από τις 9.00 έως τις 13.00 για κρατήσεις θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κοινό, για να είναι έγκυρη η κράτηση θέσεων και προς αποφυγή συνωστισμού, θα πρέπει να περάσει από το
Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου (Βότση 1), τη Δευτέρα 28-06-2021 από τις 10.00 έως τις 14.00 και από 19.00 έως τις 21.00, για να παραλάβει ΔΩΡΕΑΝ το εισιτήριό του.

Επισημαίνεται ότι θα τηρηθούν όλοι οι υγειονομικοί κανόνες ασφαλείας για την προφύλαξη από τον covid 19 και η χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τους στο χώρο της παράστασης (είσοδος στο χώρο, τοποθέτηση στις θέσεις, παραμονή στο χώρο και έξοδος από αυτόν).

Το άρθρο Η Αρετή Κετιμέ και «Τα Κλέφτικα» στο «Ελληνίς» – Μαζί της ο Γιώργος Αγγελόπουλος εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.