Ηττήθηκε ο Ηρακλής Αστακού με 1-3 από τον Όμηρο Νεοχωρίου

Συνεχίζει να οδηγεί την «κούρσα» του πρωταθλήματος ο Όμηρος Νεοχωρίου, στον πρώτο όμιλο της Β κατηγορίας της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, περνώντας νικηφόρα και από τον Αστακό, όπου επιβλήθηκε με σκορ 1-3 του τοπικού Ηρακλή.

Μέτριο παιχνίδι αυτό μεταξύ των δύο ομάδων, με το πρώτο ημίχρονο να λήγει ισόπαλο χωρίς γκολ και τον Όμηρο να έχει δοκάρι στο 26′, σε πλασέ του Κουκουρδέλη. Ο Ηρακλής δημιούργησε σε μία δύο περιπτώσεις σε αυτό το διάστημα προϋποθέσεις για φάση, χωρίς όμως να απειλήσει ουσιαστικά.

Όλα τα γκολ της αναμέτρησης σημειώθηκαν στην επανάληψη. Συγκεκριμένα στο 60′ ο Κουκουρδέλης έκανε το 0-1 με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Λαγού και τη μπάλα να περνάει από τον Ταφάνι. Στο 68′ έγινε το 0-2 με κεφαλιά του Τσιφοπανόπουλου, ύστερα από κόρνερ του Παπαθανασίου. Μείωσε στο 73′ σε 1-2 ο Αστακός με σουτ του Δ. Μπαρμπαρούση μέσα από την περιοχή. Στο 88′ ο Π. Λιβάνης έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, σε εκτέλεση πέναλτι, στην οποία ο Ζέρβας κατάφερε να μπλοκάρει. Το τελικό 1-3 διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις ο Κουκουρδέλης με κοντινό πλασέ, ύστερα από σουτ που επιχείρησε ο Λαγός και κόντρες.

Διαιτητές: Γκιάφης, Ντρέλιας, Μπελέσης.

Ηρακλής Αστακού (Γεράσιμος Μπότσιος): Ελευθεράτος, Μπαρμπάνης, Ταφάνι, Παπαζήσης, Π. Λιβάνης, Δ. Μπαρμπαρούσης, Σκούφης, Ντόϊα (83′ Καραγιάννης), Μάτεβ, Μ. Λιβάνης (46′ Γκάτσης), Καρακώστας.

Όμηρος Νεοχωρίου (Σπύρος Κότσαλος – Παναγιώτης Γαρμπής): Ζέρβας, Παπανικολάου, Κόκκαλης, Λαγός, Κουκουρδέλης (88′ Τσάμης), Τσιφοπανόπουλος, Γ. Τρικαλινός, Καλογερόπουλος, Γιαβρούτας, Μπουργαζάς (78′ Τσόλας), Παπαθανασίου.

*Φωτογραφία Στάθης Κουνάδης