Ηλίας Κοτρότσος:Ο Ιζνογκούντ (Iznogoud) του Ξηρομέρου..!!!

Απο μικρός διάβαζα τη γαλλική σειρά κόμικ
Ιζνογκούντ (Iznogoud)..Ο κεντρικός ήρωας ο Ιζνογκούντ επαναλαμβάνει συνεχώς τη φράση “Θέλω να γίνω χαλίφης στη θέση του χαλίφη!”..
(“Je veux devenir calife à la place du calife!”) Είναι φανερό ότι εν μέρει το βιώνουμε και εμείς μετα τίς τελευταίες δημοτικές εκλογές στο Ξηρόμερο ..
Στην αγγλική γλώσσα (η λέξη “Ιznogoud” είναι γαλλική προφορική έκδοση της φράσης “He is no good”, που στα ελληνικά σημαίνει “είναι άχρηστος”) και αναφέρεται στον κεντρικό χαρακτήρα της. Η σειρά έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών.
Τα γεγονότα λαμβάνουν μέρος κυρίως στη Βαγδάτη, αλλά και στις γύρω περιοχές, ενώ δεν λείπουν καθόλου και τα ταξίδια στο χρόνο. Ο Ιζνογκούντ έχει βάλει ως μοναδικό στόχο στη ζωή του να εκθρονίσει τον Χαρούν Ελ Πουσάχ (Haroun El Poussah, εμπνευσμένος από τον διάσημο Χαρούν αλ-Ρασίντ), ο οποίος και είναι ο Χαλίφης..
Στην προσπάθειά του να γίνει χαλίφης της Βαγδάτης, ο Ιζνογκούντ επιστρατεύει μάγους, τζίνι, στρατιώτες, χαλιά, μαγικά φίλτρα και λυχνάρια, έως και ανθρώπους που έφτασαν από το μέλλον…

Άρθρο από:Δραγαμέστο Νέα