Ζητούνται εθελοντές για τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

 Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας ζητούνται εθελοντές για να συνεισφέρουν στον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου. Η ανακοίνωση: 

Η Οργανωτική Επιτροπή του Άκτιου Ημιμαραθωνίου Δρόμου έχει προκηρύξει τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022

Ο Άκτιος Δρόμος είναι μια μεγάλη γιορτή της Βόνιτσας και του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας .

Είναι ένα αθλητικό γεγονός που διαφημίζει τον τόπο μας Πανελλαδικά

Η επιτυχία του πέρα από την συμμετοχή δρομέων εξαρτάται και από την υποστήριξη τους στους σταθμούς ανεφοδιασμών και στα περίπτερα που στήνονται κατά μήκους της διαδρομής του Ημιμαραθώνιου και των 10000 μέτρων  (Αεροδρόμιο Ακτίου – Άγιος Νικόλαος – Βόνιτσα  )

Για το λόγο αυτό απαραίτητη είναι η υποστήριξη από εθελοντές συμπολίτες μας  που θα διασφαλίσουν την επιτυχία του αγώνα.

Προσκαλούμε όσους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας ή πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους επιθυμούν να δηλώσουν εθελοντική συμμετοχή για να υποστηρίξουν ένα μεγάλο γεγονός για την πόλη μας .

Καλούμε όλους τους δημότες και τους κατοίκους του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, να αγκαλιάσουν την Διοργάνωση εγγραφόμενοι στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού του Άκτιου Δρόμου .

Οι εθελοντές συνεισφέρουν με την ενεργή παρουσία τους στην άρτια διεξαγωγή της Διοργάνωσης και των παράλληλων αθλητικών εκδηλώσεων (διεξαγωγή παιδικού αγώνα 1000 μέτρων  και πόλης 5000 μέτρων ) ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι αποκομίζουν μία μοναδική εμπειρία προσφέροντας στην πόλη μας!

Οι εγγραφές των εθελοντών και η διαδικασία θα κλείσει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και η ενημέρωση θα γίνει από την οργανωτική επιτροπή την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου .

Ο 21ος Ημιμαραθώνιος Άκτιος Δρόμος  θα λάβει χώρα την  Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν και να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις με τους κάτωθι τρόπους :

–       Τηλεφωνικά : 2643022232 ( Δευτέρα έως Παρασκευή από  09:00 έως 14:30)

–       EMAIL :  kekomekada@gmail.com, dpsanakt@yahoo.gr

 

–       Στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης στον Δημοτικό βρεφονηπιακό Σταθμό στην Βόνιτσα (Δευτέρα έως Παρασκευή από  09:00 έως 14:30)

Ζητούνται εθελοντές για τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ  ΤΟΥ 21ου ΑΚΤΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 

Την Κυριακή 2 Οκτωβρίου ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας και το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου θα υποδεχθεί τους αθλητές δρομείς για τον 21ο Άκτιο Ημιμαραθώνιο Δρόμο.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος, ένας από τους  παλαιότερους αγώνες δρόμου της Δυτικής Ελλάδας και μετά από τρία χρόνια αναβολής λόγο κορωνοιού επιστρέφει αναβαθμισμένος για να προσφέρει όμορφες στιγμές στους αθλητές, στους πολίτες και τους μαθητές που θα συμμετάσχουν

Στόχος είναι πάντα τον Οκτώβριο του 2022 η Βόνιτσα να υποδεχθεί και συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και να κινητοποιήσει συμπολίτες μας και επισκέπτες από όμορους Δήμους να συμμετάσχουν πέρα από τον ημιμαραθώνιο, στον μαθητικό αγώνα των 1000, τον «αστικό, οικογενειακό» αγώνα  των 5000 και αυτόν των 10000.

Ο Άκτιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος θα ξεκινήσει στις 09:20 από το ύψος του  αεροδρομίου του Ακτίου Βόνιτσας  με κατεύθυνση  προς τον Άγιο Νικόλαο Βόνιτσας (δρόμος Άκτιο – Άγιος Νικόλαος – Λευκάδα με μια παραλιακή παράκαμψη).

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει τον δρόμο Λευκάδα –Άγιος Νικόλαος –  Βόνιτσα και στον συνέχεια σε μια ειδυλλιακή διαδρομή πίσω από το Κάστρο της Βόνιτσας (περιοχή Χώρα) θα  καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας  στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

Μαζί με τον Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο θα πραγματοποιηθεί ο δρόμος των 10020 μέτρων (θα ξεκινήσει από το χωριό του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με κατεύθυνση την Βόνιτσα) , των 5050 μέτρων αλλά και των 999 μέτρων για μικρά παιδιά (κάτω των 12 ετών).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 10020 ΜΕΤΡΩΝ

 

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τον αγώνα των 10020 μέτρων ξεκινάει από το ύψος του χωριού του Αγίου Νικολάου Βόνιτσας με ώρα εκκίνησης 9:20 πμ.

Θα ακολουθήσει την ίδια διαδρομή με αυτή του Hμiμαραθωνίου από το χωριό του Αγίου Νικολάου και στην συνέχεια στο Κάστρο της Βόνιτσας ( περιοχή Χώρα ) με τερματισμό στην παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας του Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 5050 ΜΕΤΡΩΝ

Η διαδρομή που έχει επιλεχθεί για τα 5050 μέτρα περιλαμβάνει.

Το γύρω του Κάστρου ( περιοχή Χώρα) , το άλσος της Σάλτινης και το πανέμορφο νησάκι της Κουκουμίτσας .

Ο αγώνας των 5050 θα ξεκινήσει στις 9:15 πμ από την παραλία της Βόνιτσας στο ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση την περιμετρική του Κάστρου Βόνιτσας.

Ο ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ 999 ΜΕΤΡΩΝ

Ο αγώνας των 999 θα ξεκινήσει στις 12:00 μμ από την παραλία της Βόνιτσας από το ύψος της πλατείας Δημαρχείου Ακτίου Βόνιτσας με κατεύθυνση την περιμετρική του Κάστρου Βόνιτσας. Στο ύψος της εκκλησίας του Ναού της παναγίας οι μαθητές θα επιστρέψουν (από τον κάτω παραλιακό δρόμο )

Στον αγώνα δρόμου των 999 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές-τριες της  Β’-Γ´-Δ΄- Ε΄- ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικώς στο 26430-22232, στο email kekomekada@gmail.com καθώς και ηλεκτρονικά στο

link : https://forms.gle/P9HKyt4qwWndozZg9

Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας να δηλώσουν συμμετοχή για να τρέξουμε όλοι μαζί για την πόλη μας .

Καλούμε όσους δεν επιθυμούν να τρέξουν να έρθουν στην παραλία της Βόνιτσας και να στηρίξουν την προσπάθεια μικρών και μεγάλων αθλητών

Επίσης καλούμε όλους όσους θέλουν από όμορους Δήμους να επισκεφθούν την Βόνιτσα την Κυριακή 2 Οκτωβρίου να έρθουν να τρέξουν για να γνωρίσουν τις «όμορφες γωνιές» της Βόνιτσας.

Αναλυτικά η προκήρυξη του αγώνα και περισσότερες πληροφορίες στο site:

Aktiosdromos.blogspot.gr

Kekomekada.org



0Shares

Το άρθρο Ζητούνται εθελοντές για τον 21ο Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.