Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Π.Ο.Α.Υ: Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση – Ευχαριστίες προς τον Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Κρίτωνα Αρσένη

Ημερομηνία, 17.2.2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΑΥ
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Ανοικτή διαδικτυακή συζήτηση για την υπό ίδρυση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ.) Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας. Ευχαριστίες προς τον Βουλευτή του ΜέΡΑ 25 κ. Κρίτωνα Αρσένη.

Ξηρομερίτισσες – Ξηρομερίτες.

Εγκάρδιοι φίλοι Καλαμισάνοι και Καστιώτες.

Η Επιτροπή Αγώνα διοργάνωσε την πρώτη διαδικτυακή συζήτηση, ώστε στις δύσκολες συνθήκες εν μέσω Covid, να ενημερώσει και να ακούσει τους πολίτες για το πιο σημαντικό θέμα για την περιοχή μας, την υπό θεσμοθέτηση Π.Ο.Α.Υ. Εχινάδων Νήσων και Αιτ/νίας.

Η εκδήλωση αυτή εξωστρέφειας ήδη δυναμώνει τον αγώνα μας και ήδη οι πολίτες του Ξηρομέρου, του Καλάμου και του Καστού, αρχίζουν να συσπειρώνονται όλο και πιο ενεργά γύρω από αυτόν το δίκαιο αγώνα. Τα μηνύματα και οι έμπρακτες κινήσεις δείχνουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια αρχίζει να παίρνει μαζικότητα και να αποκτά δυναμική, τέτοια που στέλνει ηχηρά μηνύματα σε πάσης φύσεως πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, που επιδεικτικά αδιαφορούν και ένοχα σιωπούν.

Αποτιμώντας θετικά την διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία σίγουρα θα επαναλάβουμε, ευχαριστούμε τους 548 συμπολίτες μας που παρακολούθησαν ζωντανά την συζήτηση από το YouTube και τους 74 συμπολίτες μας, που συμμετείχαν μέσω Webex στην συζήτηση.

Ο αγώνας συνεχίζεται για απόσυρση – κατάργηση της Π.Ο.Α.Υ και απόσυρση του υπάρχοντος διοικητικού φακέλου έτσι ώστε να ανοίξει διάλογος για επαναχωροθέτηση των μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας , με νέα Σ.Μ.Π.Ε και φυσικά με υποχρεωτική συμμετοχή και δεσμευτικό λόγο στην διαβούλευση της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, των φορέων και κατοίκων της τοπικής κοινωνίας. Η νέα Σ.Μ.Π.Ε θα αποτυπώνει πραγματικά δεδομένα, θα λαμβάνει υπ’ όψη την πραγματική περιβαλλοντική κατάσταση και επιβάρυνση, θα έχει συμμέτοχους στον φορέα διαχείρισης την τοπική κοινωνία και τους φορείς της, θα επιλέγει εκείνο το μοντέλο παραγωγικής διαδικασίας που θα υποδείξουν τα πραγματικά αποτυπωμένα στοιχεία και δεδομένα.

Επίσης ευχαριστούμε τον Βουλευτή του Μέρα 25 κ. Κρίτωνα Αρσένη, που παρότι δεν είναι Αιτωλοακαρνάνας, ευαισθητοποιημένος και αντιλαμβανόμενος την σημαντικότητα του θέματος έθεσε το θέμα στην Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του και το υποστήριξε άρτια τόσο πολιτικά όσο και τεχνοκρατικά.

Στον αντίποδα, θλίψη και απογοήτευση για τους Αιτωλοακαρνάνες Βουλευτές, πλην κ. Νίκου Παπαναστάση του ΚΚΕ, για την εκκωφαντική σιωπή τους, όντας αιχμάλωτοι των τοπικών τους δεσμεύσεων που όλοι γνωρίζουμε.

Ο αγώνας συνεχίζεται και καλούμε συμμέτοχους σε αυτόν το αγώνα δικαίου, τους Ξηρομερίτες, Καλαμισάνους και Καστιώτες κι όλους τους συμπολίτες, φίλους του Ξηρομέρου, του Καλάμου και του Καστού και της αλήθειας!

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ 
ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ο.Α.Υ 
ΕΧΙΝΑΔΩΝ ΝΗΣΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ