Επιλέγοντας υποψήφιους δημάρχους μέσω γκάλοπ


 Ποιους θα μετρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο

Για ένα κόμμα δημοκρατικό, αριστερό, κτλ κτλ θα ήταν λογικό να διεξαχθούν εσωκομματικές – προκριματικές εκλογές μεταξύ των μελών του κόμματος, προκειμένου να επιλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι του κόμματος.

Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ λέει θα κάνει γκάλοπ. Είναι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τις δημοσκοπήσεις, ακόμη και αυτές που δημοσιεύονται ακόμη και στον φιλικά προσκείμενο σε αυτό τον Τύπο.

Αναμενόμενη ίσως αυτή η ανακολουθία για ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάμε όμως και στο προκείμενο. Στο Μεσολόγγι το γκάλοπ θα μετρήσει την αποδοχή που έχουν ο Πάνος Παπαδόπουλος και ο Πάνος Κατσούλης. Αυτοί οι δύο φαίνεται ότι οι μόνοι μέχρι στιγμής που έχουν καταθέσει αρμοδίως το ενδιαφέρον τους να λάβουν τη στήριξη του κόμματος. Και κατά πως φαίνεται δεν θα προκύψει τρίτος να θέσει υποψηφιότητα για υποψηφιότητα.

Στη Ναύπακτο δεν θα γίνει γκάλοπ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίζει τον ξανά τον πρώην Δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο και την «Ενωτική Πρωτοβουλία», η οποία σε γενικές γραμμές διατηρεί κάποιους βαθμούς αυτονομίας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο Αγρίνιο όμως τι θα γίνει; Εδώ αρχίζουν, ως φαίνεται, τα δύσκολα. Καθώς δεν υπάρχει πρόσωπο, που να εμπνέει την κομματική βάση στο σύνολό της…  Το μόνο χειροπιαστό, που υπάρχει μέχρι τώρα είναι το ενδιαφέρον του Δ. Τραπεζιώτη, που «κινείται» όλο και πιο έντονα, για να διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία. Όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αν θα προκύψει άλλος ενδιαφερόμενος ή αν και ο Δ. Τραπεζιώτης θα θελήσει να χριστεί ως κομματικός υποψήφιος με τη στενή έννοια του όρου.

Εφημερίδα “Συνείδηση”