Επικύρωση της απόφασης για παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων εντός του POLDER στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.

ΜΥΤΙΚΑΣ PRESS: Πρόκειται για το γνωστό πλέον επενδυτικό σχέδιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημιουργίας Φωτοβολταϊκού Πάρκου ισχύος 108 MW, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 90 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Δήμος Ξηρομέρου σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, δήλωσε την πρόθεσή του και αποφάσισε την συμμετοχή του στις Ενεργειακές Κοινότητες της Περιφέρειας (δείτε εδώ), ώστε να έχει μερίδιο στα οφέλη του συγκεκριμένου επενδυτικού σχεδίου, που θα έχει συμβολή στην βιωσιμότητα του Δήμου, μέσω της μεγάλης εξοικονόμησης στο κόστος της κατανάλωσης ενέργειας στα δημοτικά κτήρια, στον ηλεκτροφωτισμό και στα αντλιοστάσια, γεγονός που θα οδηγήσει σε μείωση των αντίστοιχων ανταποδοτικών τελών και στην δυνατότητα άσκησης κοινωνικών πολιτικών με εκπτώσεις στα ανταποδοτικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες.
———————————
Αθήνα, 8 Απριλίου 2021
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥπΑΑΤ: Επικύρωση της απόφασης για παραχώρηση 1.300 στρεμμάτων εντός του POLDER στην Περιφέρεια Δ. Ελλάδας για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.
Επικυρώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του ΥΠΑΑΤ, η δωρεάν παραχώρηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έκταση 1300 στρεμμάτων εντός του Κτήματος του POLDER για τη δημιουργία ΑΠΕ στο Μεσολόγγι.

Διαβάστε παρακάτω την συνέχεια …..