Εορτασμός Αγίων Αποστόλων στην Αιτωλοακαρνανία. -Χειροτονία Διακόνου και Χειροθεσία Πνευματικού

      Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Αγίων Αποστόλων και των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στους φερώνυμους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου κήρυξε τον θείο λόγο κάνοντας αναφορά στον μέγα Απόστολο των Εθνών Παύλο, κυρίως στη «διδασκαλία του, για την οποία επιβάλλεται όλοι μας να τον ευχαριστήσουμε και να τον τιμήσουμε με όλη μας την καρδιά, μελετώντας τις θεόπνευστες επιστολές του, ώστε να αγωνισθούμε στη ζωή, να ακολουθήσουμε το θέλημα του Θεού και να γίνουμε άξιοι του Ουρανού, άξιοι του Αγιασμού».
Πριν το πέρας της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Κοσμάς προχείρισε σε πνευματικό τον εφημέριο της Ενορίας, Οικονόμο π. Παντελεήμονα Μάχα, προς τον οποίο ευχήθηκε με σταθερή πίστη, με υπομονή και αγάπη να αναδέχεται τα προβλήματα, τους λογισμούς και τα αμαρτήματα των ανθρώπων, προσφέροντάς τους ανάπαυση με την λύση της εν Χριστώ ζωής.

Διαβάστε περισσότερα »

Άρθρο από:ΞηρόμεροNews