Εξηγήσεις Μαγιορκίνη για συστάσεις Γαλλίας – Γερμανίας περί χρήση μόνο χειρουργικής μάσκας

Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, εξήγησε ότι οι συστάσεις των Γάλλων για τη χρήση συγκεκριμένης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους αφορούσε την ποιότητα της και όχι το είδος της.

Γερμανία και Γαλλία συνέστησαν στον κόσμο να φοράει χειρουργικές μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, καθώς θεωρούν ότι παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τις υφασμάτινες. Όλα αυτά, σε μία περίοδο που τα κρούσματα κορονοϊού στις συγκεκριμένες χώρες αυξάνονται.

Ο. κ. Μαγιορκίνης εξήγησε ότι η σύσταση των Γάλλων και των Γερμανών δε διαφέρει με τις δικές μας. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι η σύσταση της Γαλλίας και της Γερμανίας ήταν οι άνθρωποι είναι να προσέχουν την ποιότητα της μάσκας που θα φορέσουν είτε αυτή είναι υφασμάτινη είτε χειρουργική.

«Οι οδηγίες στη Γαλλία μιλάνε περισσότερο για την ποιότητα των μασκών. Εμείς το έχουμε αντιμετωπίσει αυτό σχετικά νωρίς. Οι μάσκες κατατάσσονται σε 2 κατηγορίες. Στην κατηγορία 1, οι μάσκες μπορεί να είναι και χειρουργικές και υφασμάτινες. Εξαρτάται από την ποιότητα που έχουν αναπτυχθεί. Οι μάσκες που έχουμε προτείνει στην Ελλάδα έχουν πολύ συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν επιτρέπουν να περνάνε πολύ μικρά σωματίδια από τις πόρους. Δε διαφέρουν με τις συστάσεις τους. Η ακριβής σύσταση που έδωσαν στους ανθρώπους είναι να προσέχουν την ποιότητα της μάσκας που θα φορέσουν. Είτε είναι υφασμάτινες είτε χειρουργικές» ανέφερε χαρακτηριστικά
ΠΗΓΗ

Το άρθρο Εξηγήσεις Μαγιορκίνη για συστάσεις Γαλλίας – Γερμανίας περί χρήση μόνο χειρουργικής μάσκας εμφανίστηκε πρώτα στο XIROMERO PRESS – XIROMEROPRESS.GR.