ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ: Δεν θα μπούμε στον «γύψο» του κομματικού συνδικαλισμού!


     Ο Συλλογικός άνθρωπος είναι η απάντηση στον νεοφιλελευθερισμό των ατομικών λύσεων. Γιατί απλούστατα οι συλλογικές διεκδικήσεις των εργαζομένων δεν μπορούν να μπουν στο “γύψο”!
Αγωνιζόμαστε για την εργασιακή και μισθολογική μας αξιοπρέπεια, για σύγχρονο και αναβαθμισμένο δημόσιο τομέα στην υπηρεσία όλων των πολιτών.

Δεν «προσαρμοζόμαστε», δεν υποτασσόμαστε! Αντιπαλεύουμε τη βαρβαρότητα κυβέρνησης-ΕΕ!


Δεν θα μπούμε στον «γύψο» του κομματικού συνδικαλισμού!

Υπερασπιζόμαστε και επιμένουμε στην αγωνιστική πορεία των σωματείων μας!

Είμαστε η ανυπότακτη αγωνιστική πτέρυγα του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στην Αιτωλοακαρνανία.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΤ Αιτωλ-νιας της ΑΔΕΔΥ, διεξάγονται τη Τετάρτη 30-11-2022 σε μια κρίσιμη περίοδο για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα κρίνετε η στάση μας και οι επιλογές μας!

Η κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας σε ένα συρρικνωμένο δημόσιο τομέα εξυπηρέτησης των μεγάλων και μικρών ιδιωτικών συμφερόντων. Δημιουργεί με νομοθετικές πράξεις μια εργασιακή αρένα, για τους δημόσιους υπαλλήλους, όσοι θα απομείνουν.

Στόχος της είναι να πετύχει την πλήρη εμπορευματοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών στην Ενέργεια, Παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια.

Ήδη έχει υποβαθμίσει την αιρετή αυτοδιοίκηση α’ και Β’ βαθμού μετατρέποντάς την ως το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης σε συνοδοιπόρο της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από ένα διαρκές νομοθετικό πραξικόπημα, τη λαϊκή εντολή της 26ης Μαϊου του 2019 στο όνομα της «κυβερνησιμότητας»

Στο χώρο της παιδείας η πολιτική της Ν.Δ. στοχεύει να μετατρέψει τους εκπαιδευτικούς σε υποταγμένους υπαλλήλους, με ένα ωκεανό ατελείωτων καθηκόντων υπό το φόβητρο και τις υπερεξουσίες των διευθυντών-managers.

Απαιτητή η ανάγκη οι εκπαιδευτικοί να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, την ελευθερία και τη δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων.

Συναδέλφισσες/φοι

Κρίνετε από τις επιλογές μας, Αν θα συνεχίσουμε να ορθώνουμε ως δημοσιοϋπαλληλικός κλάδος το ανάστημά μας, θα έχουμε συλλογικές διεκδικήσεις για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας και συντάξεις σύμφωνα με το κόστος ζωής, δημόσια υγεία-ασφάλιση-πρόνοια και δημόσια αγαθά, ή αν επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να σαρώσει τα πάντα στο διάβα της,να επικρατήσει η λογική «ο σώζων εαυτόν σωθήτω».

Κρίνετε επίσης από τις επιλογές μας, εάν θέλουμε να υπάρχει συνδικαλιστικό κίνημα με αιτήματα και δημοκρατική δομή με δικαίωμά στην απεργία, ή αν η κυβέρνηση κατορθώσει να επιβάλει, με τον περιβόητο νόμο Χατζηδάκη, σιωπή νεκροταφείου. Στόχευση της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η αποδυνάμωση των συνδικάτων ως αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να εφαρμόζει ανενόχλητη την νεοφιλελεύθερη ισοπεδωτική πολιτική της, τη βάρβαρη πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, της εξαθλίωσης, του αχαλίνωτου πληθωρισμού και της καταστολής.

ΕΡΓΑ, ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ «ΑΡΙΣΤΩΝ»:

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΥΜΠΑΝΟΚΡΟΥΣΙΕΣ «ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ,

«ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ, ΠΕΘΑΙΝΕΙ»

Έρχεται βαρύς και συντηρητικός χειμώνας!

Η ελληνική κοινωνία προετοιμάζεται για τον χειρότερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών. Η πρωτοφανής ακρίβεια και οι ραγδαίες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, ρεύμα και καύσιμα δεν αντιμετωπίζονται σε καμία περίπτωση με τα κυβερνητικά επιδόματα-κοροϊδία! Ενώ οι μισθοί παραμένουν κατακρεουργημένοι ήδη από την τελευταία μνημονιακή δεκαετία, «αυτοί που μας αρπάζουν το ψωμί απ’ το τραπέζι», μας καλούν να πληρώσουμε τα σπασμένα και της ενεργειακής κρίσης, που μετεξελίσσεται ολοταχώς και σε οικονομική εξαθλίωση.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της ΝΔ, εκποιεί το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων, ενώ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον προηγούμενο πρωταθλητή των ιδιωτικοποιήσεων ΣΥΡΙΖΑ, χαρίζει τον δημόσιο πλούτο στα επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Συγχρόνως, πακτωλός δημόσιου χρήματος χαρίζεται απλόχερα για πολεμικούς εξοπλισμούς, στους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, τους καναλάρχες, τους κλινικάρχες, τους εφοπλιστές, εκτινάσσοντας τα κέρδη τους.

Σε αυτές τις συνθήκες, η μεγάλη επιτυχία της γενικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη έδωσε ισχυρό χαστούκι στην κυβέρνηση: δεν πρόκειται να «προσαρμοστούμε» στους μισθούς πείνας και στις αιματηρές περικοπές των στοιχειωδών αναγκών μας στο σουπερ-μάρκετ, να κρυώνουμε στις παγωμένες πολυκατοικίες και να χειροκροτούμε την επέλαση των βαρβάρων.

Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που κατέκλυσαν τους δρόμους της Αθήνας και όλων των πόλεων της χώρας, υπενθυμίζουν ότι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος, η ελπίδα και η προοπτική για τον λαό και τους εργαζόμενους βρίσκονται στους αγώνες του και γυρνώντας την πλάτη στους θύτες του, είτε τη ΝΔ, είτε όλα τα κόμματα που υπηρέτησαν με θρησκευτική ευλάβεια την ίδια ή παρόμοια αντιλαϊκή πολιτική. Και αυτήν ακριβώς την προοπτική, να κάνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας δύναμη ανατροπής, πασχίζουν να ακυρώσουν οι κυρίαρχοι κύκλοι με τον νόμο Χατζηδάκη και την αστυνομική καταστολή. Ιδίως, όταν ο διεθνής ορίζοντας σκοτεινιάζει και η χώρα, έχοντας μετατραπεί σε μια απέραντη αμερικανική βάση, εμπλέκεται επικίνδυνα στον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ οι μεγάλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις βρίσκονται σε ράλι ανταγωνισμών και αλληλο-εκβιασμών.

Σε αυτές τις κοσμογονικές αλλαγές, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να είναι κατώτερη των περιστάσεων, δείχνει να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις αναβαθμισμένες απαιτήσεις της νέας εποχής.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΤΟ «ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΩΛ-ΝΙΑΣ;

Είμαστε η συνδικαλιστική μετωπική κίνηση των μαχόμενων δημοσίων υπαλλήλων του εγκαταλειμμένου νομού της Αιτωλοακαρνανίας.

Ανεξάρτητη από τους μηχανισμούς της Διοίκησης και με καθημερινή παρουσία και παρέμβαση σε κάθε υπηρεσία στο μέτρο του δυνατού, με αγωνιστικό παρελθόν, παρόν και μέλλον.

Πάντοτε προκρίναμε την ανάδειξη όχι της δικής μας παράταξης, αλλά των σωματείων ως ανοιχτής συλλογικότητας όλων ανεξαιρέτως των συναδελφισσών /φων που υπερασπίζεται τα ενιαία δικαιώματα, τα συλλογικά συμφέροντα και τις ανάγκες μας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μέσα από ένα αγωνιστικό Δ.Σ. του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και με τη δική μας παρουσία, θα προσπαθήσουμε να συσπειρώσουμε των σύνολο των συναδέλφων σε ένα αγωνιστικό σχέδιο, με θέσεις και αιτήματα, και πρόγραμμα δράσης μέσα από γενικές συνελεύσεις, παρεμβάσεις σε όλες τις υπηρεσίες της Π. Ενότητας με κάθε θεμιτό μέσο, με διαμαρτυρίες, απεργίες και συλλαλητήρια για να αντιμετωπίσουμε και να λύσουμε όλα τα «μικρά» και «μεγάλα» ζητήματα υπηρεσιών και των συναδέλφων όπως επίσης και των πολιτών, με συλλογική δράση αποσπώντας νίκες.

Με συνεχείς παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, Διεκδικούμε τη μονιμοποίηση των συναδέλφων συμβασιούχων σε όλες τις υπηρεσίες.

Να καταργηθούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίες και το αίσχος των ωρομίσθιων, της δίμηνης, οκτάμηνης κλπ δουλικής δήθεν απασχόλησης των νέων.

Κόντρα σε πελατειακές σχέσεις, θα υπερασπιστούμε την πλήρη διαφάνεια στις υπηρεσιακές μεταβολές, καθώς και μαζικές προσλήψεις και πλήρη δικαιώματα στους συναδέλφους.

● Πρωτοστατήσαμε και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην απόκρουση της αξιολόγησης και στην κήρυξη απεργίας-αποχής στην εκπαίδευση.

● Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μαζική αποχή των συναδέλφων από τις πρόσφατες ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές, αλλά και για τη μαζική συμμετοχή στη γενική απεργία της 9ης Νοέμβρη, με συνεχείς περιοδείες και παρεμβάσεις στα σχολεία.

● Από την πρώτη στιγμή της ολομέτωπης κυβερνητικής επίθεσης μιλήσαμε τη γλώσσα της αλήθειας. Με υπεύθυνη στάση πρωτοστατήσαμε στους μαζικούς αγώνες, κόντρα στα κυβερνητικά τετελεσμένα και τις συμβολικές κινητοποιήσεις που αναμασούσαν οι κυρίαρχες παρατάξεις, «έως ότου περάσει η μπόρα».

· Παλέψαμε και παλεύουμε για πανδημοσιοϋπαλληλικο μέτωπο για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης στην υγεία, την εργασία και τη δημοκρατία, με παλλαϊκό ξεσηκωμό, για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς μας και για να ζήσουμε μια αξιοβίωτη ζωή.

● Δηλώσαμε την συμπαράστασή μας σε συναδέλφους που αδικήθηκαν κατάφωρα, αλλά και που δέχθηκαν διώξεις, όταν κάποιοι που πλασάρονται και ως αριστεροί ποιουσαν τη νησα, μαζί με τους νέους εταίρους τους στα σωματεία, βλέπε ΟΛΜΕ.

● Επιδιώκουμε – αγωνιζόμαστε για τη φιλία-ειρήνη-ανεξαρτησία των λαών.

Ως Ενωτικό Αγωνιστικό Μέτωπο του ΝΤ ΑΔΕΔΥ Αιτωλ-νιας, δεν διεκδικούμε κανένα αλάθητο ή το ρόλο του σωτήρα. Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες και προσπαθούμε στο μέτρο του δυνατού να τις ξεπεράσουμε. Η ίδια η ζωή, όμως, έχει αποδείξει ότι το οι καλύτερες μέρες που δικαιούμαστε και αξίζουμε δεν θα έρθουν με την παραίτηση ή τις φρούδες ελπίδες των εκλογών. Αντίθετα, είναι σαφές ότι η μόνη δύναμη που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα είναι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους.

Οι πρόσφατες κινητοποιήσεις στη Βρετανία και την Ολλανδία, οι νικηφόρες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην COSCO, την e food και τη ΛΑΡΚΟ, ο αγώνας των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ ενάντια στις απολύσεις και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, οι αγώνες του κλάδου μας που επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην αξιολόγηση, το φοιτητικό κίνημα εναντίον της πανεπιστημιακής αστυνομίας και της ιδιωτικοποίησης του δημόσιου πανεπιστημίου, αποδεικνύουν ότι η ελπίδα και η προοπτική βρίσκονται στον ξεσηκωμό εναντίον της βαρβαρότητας στην οποία ζούμε.

Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΗ ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Πραγματικές γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις μας, για την επαναφορά 13ου – 14ου μισθού και σύνταξης, του ωραρίου μας στα επίπεδα πριν το 2013 και του κλεμμένου μισθολογικού μας κλιμακίου, ώστε να ζούμε με αξιοπρέπεια.
  •  Φθηνό ρεύμα και τρόφιμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην ενέργεια για τους εργαζομένους, του χρηματιστηρίου ενέργειας και της ρήτρας αναπροσαρμογής. Υγεία, πρόνοια, ασφάλιση, νερό, συγκοινωνίες αποκλειστικά δημόσια αγαθά!
  • Μαζικούς διορισμούς χιλιάδων μονίμων Δημοσίων υπαλλήλων μονιμοποίηση όλων των έκτακτων και κατάργηση του προσοντολογίου.
  • Κατάργηση του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου με τα Vautsers.
  •  Συνέχιση του αγώνα διαρκείας μας εναντίον της αξιολόγησης [σχολείου, μέντορες-συντονιστές, ατομική] με την κήρυξη νέας ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ από την ΟΛΜΕ.
  • Αναβάθμιση της υγείας με την ενίσχυση των νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου και στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Επαναπρόσληψη όλων των υγειονομικών που είναι σε διαθεσιμότητα. Γενναία χρηματοδότηση των δομών της δημόσιας υγείας με ενίσχυση του Ε.Σ.Υ.!
  • Γενναίες δαπάνες, έκτακτη χρηματοδότηση των δαπανών για την κάλυψη όλων των αναγκών και απαιτήσεων σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.
  • Άμεση απόδοση όλων των εκκρεμών συντάξεων.
  • Για κατάργηση του απεργοκτόνου – αντιδραστικού νόμου Χατζηδάκη, που βάζει στον γύψο τα σωματεία μας και το απεργιακό δικαίωμα.
  •  Να σταματήσει ο πόλεμος που συνδαυλίζουν ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην Ουκρανία! Καμία εμπλοκή της χώρας μας! Να κλείσουν όλες οι βάσεις! Έξω από ΝΑΤΟ – ΕΕ! Ειρήνη και φιλία των Λαών!
  •  ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.
  •  ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΘΕΣΕΩΝ – ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΑΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι αντιπρόσωποι

Σας καλούμε να κάνετε τη δική σας υπέρβαση τούτη τη φορά

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε

ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – ΝΤ ΑΔΕΔΥ

VAN HATTEM GERAND

ΖΑΡΑΒΙΝΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΚΟΡΔΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΟΥΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΟΓΚΙΖΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΜΟΥΤΑΦΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

ΣΦΗΚΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΤΣΙΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑΝΑ