Ενημέρωση σχετικά με τον Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Αστακού “Παντελής Καρασεβδάς”

Γράφει ο Λεωνίδας Παπαρίζος, εμπνευστής – οργανωτής και εκτελεστής του Λαϊκού Αγώνα Δρόμου Αστακού “Παντελής Καρασεβδάς”

Έχοντας ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας, προκειμένου να συμμετάσχω σε αγώνες δρόμου μαζί με τα παιδιά μου, συνεχώς περιτριγύριζε το μυαλό μου η ιδέα να διοργανώσω έναν δρομικό αγώνα στην πατρίδα μου, τον Αστακό.

Ο 1ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου Αστακού “Παντελής Καρασεβδάς” έλαβε σάρκα και οστά το 2019, με πολλές προσωπικές θυσίες και κόπο, ξεπερνώντας τις πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις μου σχετικά με τη συμμετοχή και τις προσδοκίες των πιο απαιτητικών σχετικά με την οργάνωση και τις παροχές. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι αυτό οι τοπικοί Σύλλογοι και οι χορηγοί. Το 2020, διεξήχθη ο 2ος κατά σειρά αγώνας, του οποίου η επιτυχία ήταν ακόμη μεγαλύτερη.

Στη συνέχεια, ύστερα και από το απαραίτητο διάλειμμα λόγω κορονοϊού, για τα έτη 2022 & 2023, ο αγώνας εισήχθη υπό την “ομπρέλα” της Δημοτικής Αρχής και εντάχθηκε στο επίσημο πρόγραμμα Πολιτισμικών & Αθλητικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Ξηρομέρου. Ακόμη και τότε δήλωσα παρών και συνεργάστηκα με θέρμη για την επιτυχή διεξαγωγή τόσο του 3ου όσο και του 4ου κατά σειρά αγώνα.

Ωστόσο, την φετινή χρονιά, προσωπικοί λόγοι (παππουδίστικοι!!!) δεν θα μου επιτρέψουν να ασχοληθώ με τον θεσμό. Εύχομαι ολόψυχα σε όποιον αναλάβει τα ηνία κάθε επιτυχία, γιατί αυτή η όμορφη διοργάνωση που όλοι αγκαλιάσατε αποτελεί ένα στολίδι για τον τόπο μας και πρέπει να υπάρχει!